Werk van Katja Sobrino.
Werk van Katja Sobrino. Eigen foto

Laatste weekend kunst kijken

28 november 2020 om 09:10 Kunst

BAARN De Kunst Kijk Route in Baarn gaat het laatste weekend in. Het weekend van 28 - 29 november is de laatste kans om op meer dan vijftig locaties kunstwerken te bekijken. De kunstwerken staan opgesteld achter de ramen en in tuinen van Baarnse kunstenaars. Soms zijn de werken klein en is het handig even de tuin in te lopen om het van dichtbij te bekijken. Daarnaast zijn er 22 galeries en kunstenaars met een atelier aan huis die meedoen.

Een aantal is alleen geopend op afspraak, maar bij Galerie Peter Altena, Marion Kraus, Atelier DepARTure, Mieke van de Meent en Marja Glimmerveen-Coumou zijn de deuren op zaterdag en/of zondag sowieso geopend voor bezoekers.

Uiteraard worden hier de richtlijnen van het RIVM gevolgd, dit betekent dat bij ateliers aan huis maximaal drie mensen per dag mogen ontvangen. Voor de galeries in de Laanstraat, zoals Galerie Peter Altena en Atelier DepARTure, gelden dezelfde regels als voor winkels. De openingstijden van de ateliers en galeries zijn te vinden op de online plattegrond.

Zondag 29 november is er een rondleiding langs kunstwerken in de Laanstraat door Willemijn van Helbergen van CultureClick. Van Helbergen laat ervaren hoe kijken naar kunst blijvend kan inspireren aan de hand van de werken die geëxposeerd zijn vanaf het Gemeentehuis tot aan het eind van de Laanstraat. Ook geeft zij inzicht in de achtergronden van de kunstenaars en de technieken waarmee zij werken. Aanmelden voor de rondleiding kan door een e-mail te sturen naar vanhelbergen@cultureclick.nl, de kosten zijn 15,- euro per persoon. Dus trek de wandelschoenen aan of spring op de fiets en bekijk meer dan zestig kunstwerken op ruim vijftig verschillende locaties. De plattegrond is te vinden op www.zomerkunstbaarn.nl. Hier vind je alle locaties, de openingstijden van galeries en ateliers en achtergrondinformatie over de kunstenaars. Een geprinte plattegrond vind je bij VVV Baarn (Stationsplein 74) en in diverse winkels in de Laanstraat (o.a. Wim Hogeveen Mannenmode en Galerie DepARTure).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie