Lokaal-O heeft, na de lockdown, zijn deuren weer geopend.
Lokaal-O heeft, na de lockdown, zijn deuren weer geopend. Lokaal-O

Lokaal-O komt uit lockdown

25 november 2020 om 08:14 Maatschappelijk

BAARN Na twee weken time-out vanwege de corona-lockdown mogen de meest activiteiten van Lokaal-O weer van start gaan in Het Poorthuis.

Vanaf nu kunnen Baarnaars weer terecht bij Lokaal-op-Maandag, Taalontmoetingen, Dialoogtafel, SamenSterk van Kwintes, Arabische les, Tekenclub Tronie, yoga van Karen Haaxman, de buurtbieb en koffie-ochtenden op maandag en woensdag. Natuurlijk alles met inachtneming van de coronavoorschriften: 1,5 meter, registratie en mondkapjes. En met het maximum aantal van 15 mensen per activiteit.

Alleen de theaterlessen van Marc van Driel liggen nog stil, in verband met de veiligheid, vanwege beweging, dans en zang. En ook de buurtetentjes staan voorlopig nog geparkeerd, maar we zijn van plan om ook daarmee over een tijdje weer van start te gaan.

TUIN De tuinclub heeft de tuin voor het Poorthuis inmiddels winterklaar gemaakt: er is flink gesnoeid en geruimd, en een deel van de tuin is gereserveerd voor een moestuin/kruidentuin. Stap-voor-stap maken ze er een dier- en insectenvriendelijke tuin van met veel inheemse planten en struiken. Er is nog ruimte genoeg, dus wie stekken over heeft, bijvoorbeeld van Dropplant, Verbena, Hemelsleutel of Salvia, wordt verzocht contact op te nemen met Marjo: 06 36312747.

STOP GEWELD Van 25 november t/m 10 december loopt de wereldwijde campagne Stop geweld tegen vrouwen, georganiseerd door de VN. Om hier aandacht voor te vragen, kleuren gebouwen oranje en organiseren de serviceclubs van de Soroptimisten allerlei acties. Ook Lokaal-O hangt een ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’-vlag op en kleden de grote zaal in het Poorthuis aan met oranje draperieën. Maandag 7 december om 19.30 uur vertonen ze een filmpje over een gesprek tussen een maatschappelijk werker, een huisarts, een ervaringsdeskundige, een pleegmoeder, een jongerenwerker en een docent. Over hun rol bij geweld tegen vrouwen en de dilemma’s die zij daarbij tegenkomen. Naar aanleiding van dat filmpje gaan ze met elkaar in gesprek over de eigen rollen als buren, vrienden, familie in situaties waar sprake is van geweld tegen vrouwen. Aanmelden voor de bijeenkomst via info@lokaal-o.nl of per app bij Birgit Oelkers, 06-212245467.

ACTIVITEITEN Het volgende Repaircafé is zaterdag 12 december van 10.00 tot 13.00 uur. Lokaal-O doet dit jaar weer mee met de Baarnse Kerststallenroute. Stichting Luna en Tekenclub Tronie maakten vorig jaar een prachtige kerststal, die in de tuin voor het Poorthuis komt te staan. Iedereen kan bij Lokaal-O langs komen voor een gezellig kopje koffie, thee, een praatje, om elkaar te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen op maandag van 10 tot 12 uur (koffieochtend) en van 15 tot 17 uur (Lokaal op Maandag met thee en taart), woensdag van 10 tot 12 uur (koffieochtend) en van 14 tot 16 uur (Mooie Ontmoetingen en tot 17 uur Buurtbieb) en vrijdag van 14 tot 17 uur (Buurtbieb).·

RECEPTENBOEK Vrijdag 30 oktober reed de ReceptenboekExpress door Baarn. Bij zo’n 230 Baarnaars brachten chauffeurs het receptenboekje ‘Baarnse taart- en soepexpress in tijden van corona’ langs. Wie het boekje wil hebben, kan het kopen voor € 5,00 kopen in Lokaal-O, bij De Wereld van Pippe en bij De Smaak van Echt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie