Afbeelding
Foto door form PxHere

SEO inzetten zonder er actief mee bezig te gaan doe je zo

23 november 2020 om 09:45 Partnercontent

Als ondernemer heb je het vaak druk. Het inzetten van SEO is dan vaak iets wat erbij komt kijken, maar waar je eigenlijk geen tijd voor hebt en vrij kan maken. Toch is het inzetten van SEO wel iets wat voor elke ondernemer goed kan zijn en waar je, op de een of andere manier, mee bezig zou moeten gaan. Hoe combineer je dit dan met al je andere werk als drukke ondernemer? Lees snel verder.

Besteed het uit

Natuurlijk is een logische eerste gedachte om het inzetten van SEO-technieken uit te besteden. Dit kost je dan wat, maar zorgt er vervolgens wel voor dat jij zelf niks meer hoeft te doen en dat je weet dat er gegarandeerd goede resultaten uit zullen komen. Wees niet bang dat je zelf geen controle hebt over wat er vervolgens allemaal gebeurt rondom jouw website, want je wordt er altijd nog genoeg bij betrokken en er zal nooit iets gebeuren waar je niks vanaf weet of waar je het niet mee eens bent. Lijkt dit je wat? Ga dan op zoek naar een marketingbureau dat jou aanspreekt.

Zelf aan de slag

Wil je er graag zelf mee aan de slag? Dat kan ook. Je hoeft niet fulltime bezig te gaan met het inzetten van SEO om wel van de resultaten te proeven. Zo kun je bijvoorbeeld kleine stapjes nemen. Laat je eens per week een link naar jouw website plaatsen op andere webpagina’s? Het is niet veel, maar zal uiteindelijk toch resultaat bieden.

Veel ondernemers schrijven al veel voor hun werk en hun bedrijf. Als jij dit ook doet, kun je hier veel profijt van hebben als het om SEO gaat. Geschreven teksten zijn namelijk goud in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Plaats deze zelf op jouw website en plaats af en toe een link naar een andere pagina van jouw website. Dit is bovendien goed als het gaat om SEO, maar ook de mensen die jouw website bezoeken zullen hierdoor iets te lezen hebben en dus ook langer op jouw website blijven hangen.

Geschreven teksten kun je ook op sites van anderen laten plaatsen. Veel websites en blogs hebben een aparte pagina waar zij dit soort teksten van allerlei bedrijven laten plaatsen. Voor jou is dit dus ideaal. Hoe hoger de Domain Authority, hoe beter. Ook kun je deze teksten laten schrijven, mocht je geen wonder zijn als het gaat om de Nederlandse taal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie