Rood

15 november 2020 om 10:58 Overig Deel je nieuws

Rood

Zaterdag toch even gekeken naar de verwelkoming van Sinterklaas op Paleis Soestdijk. En even kwamen er gedachten op aan de destijds fameuze defilés bij de verjaardag van Koningin Juliana. Waar je als Baarns scholier vaak verplicht naar toe moest.

Dit keer werd er veel rood gebruikt: voor de loper, de mantels en de Pieten zakken. Sinterklaas en de uitgenodigden troffen het met het weer. Diverse steden werden vertegenwoordigd door burgemeesters, die vergezeld van een groep zwaaiende of dansende kinderen een lokale lekkernij kwamen aanbieden. Zo kwam er ook in de verte een prachtige rode brandweerwagen aan met het bord Baarn. Wat opviel dat er geen kinderen op de ruimte bovenop zaten, die daar toch uitermate geschikt voor was. Dan zullen de kinderen wel binnen zitten! Maar nee hoor alleen de burgemeester van Baarn kwam Sint iets aanbieden. Een erg kale vertoning als je het vergeleek met de andere plaatsen. Blijkbaar is de burgemeester in Baarn de enige die nog in Sinterklaas geloofd.

Het schaamrood stond op mijn kaken.

Een excuus dat het gevaarlijk zou zijn voor de kinderen is onzin want je zet ze pas bij de oprit van de paleistuin op de brandweerwagen en erg hard werd er niet gereden. Gemiste kans.

F.W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie