Sinterklaas houdt defilé op Paleis Soestdijk.
Zoals Koningin Juliana en Prins Bernhard vroeger hun feestje vierde, zo vierde Sinterklaas zijn aankomst in Nederland op het bordes van paleis Soestdijk.
Sinterklaas houdt defilé op Paleis Soestdijk. Zoals Koningin Juliana en Prins Bernhard vroeger hun feestje vierde, zo vierde Sinterklaas zijn aankomst in Nederland op het bordes van paleis Soestdijk. Caspar Huurdeman

Sinterklaas vaart het land binnen over de Eem

14 november 2020 om 12:28 Evenementen

SOESTDIJK (ANP) Sinterklaas kwam zaterdag over de Eem bij Baarn en Soestdijk ons het land en verblijft de komende weken - tijdens de NTR Sinterklaasjournaals - op Paleis Soestdijk. Waar de goedheiligman en zijn gevolg voet aan wal zetten, was landelijk lang de vraag. De intocht is dit jaar vanwege het coronavirus zonder publiek en daarom werd de locatie niet vooraf bekendgemaakt.

De hele opzet lijkt erg op de defilés die vroeger door toenmalig koningin Juliana op haar verjaardag bij paleis Soestdijk in Baarn werden gehouden. Ook de burgemeester van Baarn kwam, in een brandweerauto uit Baarn, zakken met kindertekeningen brengen.

De afgelopen week werd volop gespeculeerd over de plek waar de sint en zijn pieten het land binnenkomen. In de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal werd gesproken over het fictieve dorpje Zwalk, waar Matthijs van Nieuwkerk de rol van burgemeester op zich nam. Later in de week bleken bijna alle plaatsen in het land een optie, toen tientallen burgemeesters in de uitzending meldden dat Sinterklaas welkom is in hun gemeente. Kinderen konden een tekening maken en naar hun eigen burgemeester sturen. Zij zouden zorgen dat de tekeningen bij Sinterklaas terecht komen.

Er waren op diverse plekken opnames voor het Sinterklaasjournaal, zoals bij Paleis Soestdijk. De NTR, die het programma uitzendt, wilde vooraf echter niks verklappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie