De groep kinderen tijdens hun sterrenoptreden.
De groep kinderen tijdens hun sterrenoptreden. Willeke Kieft

Kinderen speeltuin stralen in show

6 november 2020 om 12:30 Podiumkunsten

BAARN Voor een groep van 18 kinderen die kind aan huis zijn bij speeltuin Oosterkwartier in Baarn was afgelopen woensdag het moment waar ze al weken lang naar uitkeken: onder begeleiding van Jantje Beton en theaterdocente Marije van de Knaap kregen zij bij Speeltuin Oosterkwartier de kans om hun eigen sterrenoptreden te geven. Als échte theaterartiesten met kostuums, spotlights en decor.

In aanloop naar dit spetterende sterrenoptreden kregen de kinderen in een periode van 6 weken wekelijks les in theater en spel. Deze lessen werden aangeboden door Jantje Beton als onderdeel van het landelijke project De Speelkaravaan, gesponsord door de VriendenLoterij. Marian Koudijs, één van de vaste vrijwilligsters bij speeltuin Oosterkwartier, de plek waar de theaterlessen werden gegeven: ,,Door dit samen te doen zijn de kinderen dikke vrienden geworden. Ik zag ze week na week enthousiaster meedoen en meer uit hun schulp kruipen. Zelfs sommige jongens -die niets van het onderdeel modeshow wilden weten- liepen met de sterrenshow vol trots over de catwalk!” Marian vervolgt: ,,Een prachtig voorbeeld van hoeveel indruk het sterrenoptreden op de kinderen heeft gemaakt is dat ik ze nog dagelijks het raplied hier hoor zingen. De kinderen genieten nog steeds na van deze bijzondere ervaring.”

Als een hecht team werkten Marian en Saskia van Speeltuin Oosterkwartier en Marije en Daniëlle van Waanzinnig Producties 6 weken nauw samen om de kinderen meer vertrouwen te geven en zelf te laten inzien wat ze in hun mars hebben. ,,En wat mij betreft is dit eindoptreden niet het einde maar nog maar het begin”, zegt Marian. ,,Het leuke van deze opzet is dat ik zelf nu ook theaterspellen-les kan geven en Jantje Beton ons verkleedkleren en spellen geeft om dit vaker zelf te organiseren. Zo kan ik nog meer kinderen bij het Oosterkwartier mee laten doen aan de theater-spellen-show.”

De groep kinderen samen met Marian Koudijs en Saskia van de Hoef.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie