Afbeelding
Roeland de Bruyn

Inwoners kunnen kanshebbers nomineren voor Cultuurprijs en Vrijwilligersprijs

8 november 2020 om 07:43 Maatschappelijk

BAARN Ook dit jaar bepalen inwoners van Baarn de winnaars van de Baarnse Cultuurprijs en de Baarnse Vrijwilligersprijs. Vanaf nu kunnen er weer personen en organisaties bij de gemeente voorgedragen worden.

Kandidaten voor de Cultuurprijs kunnen worden aangemeld via het e-mailadres cultuurprijs@baarn.nl. Voor het aanmelden van kandidaten voor de Vrijwilligersprijs is er het e-mailadres vrijwilligersprijs@baarn.nl. Aanmelden kan van 4 tot en met 30 november 2020.

Uit de aanmeldingen selecteert een jury drie genomineerden voor elk van de beide prijzen. Daarna is het aan de inwoners van Baarn te bepalen wie van de kandidaten wint. Dat doen zij door te stemmen via de website van de gemeente. Stemmen kan van 12 december tot en met 30 december 2020.

PRIJSUITREIKING De persoon of organisatie met de meeste stemmen ontvangt begin 2021 de prijs in uit handen van burgemeester Mark Röell. Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt de uitreiking dit jaar niet plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Op dit moment wordt nog bekeken hoe de prijsuitreiking plaats gaat vinden.

De winnaars van zowel de Cultuurprijs als de Vrijwilligersprijs ontvangen naast een oorkonde en een geldbedrag ook een kunstwerk gemaakt door een Baarnse kunstenaar.

De Cultuurprijs en de Vrijwilligersprijs worden sinds 2013 jaarlijks door de gemeente Baarn uitgereikt. Met de prijzen wil de gemeente Baarn mensen of organisaties in het zonnetje zetten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Baarnse samenleving.

Meer informatie over de prijzen is te vinden op de website van de gemeente via de volgende links: www.baarn.nl/cultuurprijs en www.baarn.nl/vrijwilligersprijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie