Gisteren werden door De Vrienden van Elisabeth twee van die beweegstokken overhandigd aan verzorgingshuis Elisabethpark in Lage Vuursche.
Gisteren werden door De Vrienden van Elisabeth twee van die beweegstokken overhandigd aan verzorgingshuis Elisabethpark in Lage Vuursche. Rudolf Dierick

Beweegstokken voor bewoners Elisabeth Park

3 november 2020 om 10:15 Zorg

LAGE VUURSCHE ,,Hallo, ik ben Moofie.” Dat waren de woorden waarmee de beweegstok zich voorstelde. Maandag 2 november werden er door De Vrienden van Elisabeth twee beweegstokken overhandigd aan Louise Blaauw van het verzorgingshuis Elisabethpark in Lage Vuursche.

De Moofies zijn door De Vrienden van Elisabeth aangeschaft voor de bewoners op voorstel van de beweegcoördinator van Lyvore, Bart Meussen.

Een Moofie is een kleurige beweegstok, die gesproken opdrachten geeft. Er zit slechts 1 knop op waarmee je de Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt. Je raakt met je hand één van de gekleurde vlakken op de Moofie aan om te starten.

Met deze Moofies kunnen de bewoners individueel of in groepjes oefeningen doen of naar luisterboeken luisteren. Juist bewegen is in deze tijd van groot belang, nu veel van de reguliere activiteiten als gevolg van de Corona op een laag pitje zijn gezet of helemaal zijn gestopt.

De Moofie bevat oefeningen die zijn voorgeprogrammeerd op bekende muziek van vroeger. Hij is bedoeld voor ouderen, voor mensen met een verstandelijke, een meervoudige of een beweegbeperking. Beweging voorkomt verdere fysieke en cognitieve achteruitgang en zorgt voor snellere revalidatie. De Moofie brengt mensen eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van vrijwilligers, personeel, vrienden of familie.

In verband met de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen moest de overdracht buiten op het binnenplein en op gepaste afstand plaats vinden in aanwezigheid van enkele bewoonsters, de beweegcoördinator, een van de verzorgenden en enkele Vrienden van Elisabeth.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie