Rosan Coppes, sinds 2006 raadslid (en tussendoor vier jaar wethouder) neemt volgende week afscheid van de gemeenteraad.
Rosan Coppes, sinds 2006 raadslid (en tussendoor vier jaar wethouder) neemt volgende week afscheid van de gemeenteraad. Eigen foto

Raadslid Rosan Coppes (GroenLinks/Soest) aan de slag als bestuursadviseur gemeente Baarn

29 oktober 2020 om 17:56 Politiek

SOEST/BAARN Rosan Coppes, fractievoorzitter van GroenLinks Soest-Soesterberg, vertrekt uit de gemeenteraad. Zij gaat aan de slag als bestuursadviseur bij de gemeente Baarn. Vanaf 5 november 2020 neemt Ties de Ruijter haar plaats in de raad. De Ruijter was eerder al raadslid voor GroenLinks.

Coppes heeft dat donderdag bekend gemaakt. Ze begon in 2005 als fractieassistent en werd na de verkiezingen van 2006 raadslid naast toenmalig fractievoorzitter Ans Mann. In de periode 2010-2014 was ze wethouder namens GroenLinks. Daarna keerde ze in de gemeenteraad terug als fractievoorzitter. 

,,Het waren vijftien mooie, leerzame en ook bewogen jaren”, zegt Coppes. ,,Naast alle interessante en belangrijke inhoudelijke zaken is voor mij het contact met al die actieve mensen binnen en buiten de politiek, vooral de motivatie geweest om dit werk te doen.¨

Rosan Coppes neemt volgende week afscheid tijdens de besluitvormende gemeenteraad van 5 november. ,,Heel jammer dat het afscheid online via een scherm moet gaan. Ik zou het liefst iedereen persoonlijk bedanken voor de samenwerking, maar het is niet anders.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie