Ook in Lage Vuursche kun je eten afhalen.
Ook in Lage Vuursche kun je eten afhalen. Caspar Huurdeman

VoorBaarn lanceert Facebookpagina HorecaBaarn

28 oktober 2020 om 10:30 Corona

BAARN ,,Zaterdagavond heb ik dit bedacht, zondagavond was de Facebookpagina online.” Edwin Kouwenberg heeft, samen met zijn collega’s van VoorBaarn een Facebookpagina gelanceerd om de Baarnse horeca te steunen. Op de pagina HorecaBaarn is een overzicht te vinden van alle horecabedrijven waar Baarnaars eten kunnen bestellen om af te halen en/of te laten bezorgen.


,,Ik moet toegeven dat ik dit idee eerlijk heb gejat omdat ik het een leuk idee vind”, gaat Kouwenberg verder. ,,Veel bedrijven worden snoeihard getroffen door de coronacrisis, de horeca moet nu voor de tweede keer dicht, dus die ondernemers hebben het extra zwaar. Ik zag links en rechts lijsten voorbijkomen op social media, ook omdat ik een aantal restaurants volg, het leek mij handig op één plek te kunnen kijken waar je wat kunt afhalen of bestellen.”

Overigens benadrukt de ondernemer dat hij en de ander leden van VoorBaarn zich realiseren dat andere sectoren ook hard getroffen zijn. ,,Maar dit was gemakkelijk te realiseren. Vandaar.”

Het is de bedoeling dat de Baarnse horeca de Facebookpagina zelf gaat beheren. ,,We hebben als VoorBaarn de koppen bij elkaar gestoken en ervoor gekozen een nieuwe Facebookpagina te starten die we zo snel mogelijk willen overdragen aan de horeca in Baarn. Dan kunnen zij zelf de content verversen. Want we hebben geen idee hoelang de coronacrisis en het sluiten van de horeca nog duurt.”

Op dit moment staan ongeveer dertig horecagelegenheden vermeld op de pagina.

Kouwenberg heeft positieve reacties gekregen op het initiatief. Wie de pagina wil beheren, kan contact opnemen met Kouwenberg via de Facebookpagina HorecaBaarn. ,,Dan krijg je de inloggegevens. Maar het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat er promotie wordt gemaakt voor één horecabedrijf, maar branchebreed.”

Ook horecabedrijven die wellicht over het hoofd zijn gezien, kunnen zich melden voor een plekje op de pagina.


door Christine Schut

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie