The Personal History of David Copperfield vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield.
The Personal History of David Copperfield vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Eigen foto

‘Charles Dickens niet stoffig of oubollig’

24 oktober 2020 om 07:24 Film

BAARN Theater de Speeldoos vertoont maandag 26 oktober om 14.00 en 20.15 uur de nieuwste verfilming van dé klassieker van Charles Dickens. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor deze verfrissende film met een betoverende sterrencast met onder meer Dev Patel, Tilda Swinton en Hugh Laurie.

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Regisseur Armando Iannucci weet met The Personal History of David Copperfield het werk van Charles Dickens verfrissend en nieuw te brengen. In het wervelende universum van de film is bijna alles mogelijk. De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast, waarbij de regisseur bewust heeft gekozen deze ‘kleurenblind’ in te vullen.

De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards en ontving lovende kritieken van zowel nationale als internationale pers. The Personal History of David Copperfield bewijst doeltreffend dat er niets stoffig of oubollig is aan het werk van Charles Dickens.

Deze film wordt zonder pauze vertoond.

KAARTEN The Personal History of David Copperfield (9+) is op maandag 26 oktober om 14.00 en 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor 10,50 per kaart. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf plaatsen te kiezen. Na online betaling worden de tickets per e-mail verstuurd. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Conform het coronaprotocol dienen kaarten van tevoren aangeschaft te zijn; de theaterkassa is op de middag en avond van de voorstelling niet geopend voor last-minute (anonieme) kaartverkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie