Wat zeg je? Verdien je als oppas in Noord-Holland zoveel!? Babysits onthult de kosten van oppassen in 2020 in heel Nederland (en de wereld

16 oktober 2020 om 16:08 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op basis van honderdduizenden oppassen heeft Babysits haar gids voor oppas tarieven voor 2020 uitgebracht. Dit doet het online oppas platform om ouders te helpen bij het berekenen van hoeveel ze een oppas kunnen betalen, ongeacht waar ze zich in het land (of de wereld) bevinden.

Noord-Holland staat in de top 10 voor het hoogste gemiddelde oppas tarief in Nederland; oppassen verdienen hier over het algemeen bijna 20 cent meer dan het gemiddelde landelijke tarief.

De belangrijkste hoogtepunten
-Het gemiddelde oppas tarief in Nederland is €6,66 per uur
-Er is een verschil van €0,52 tussen de gemiddelden in de meest en minst duurste steden. 
-Het hoogste tarief is €6,84 in Noord-Holland
-Het laagste tarief is €6,32 in Drenthe


Andere factoren die van invloed zijn op het oppas tarief
Het oppas tarief varieert per stad, maar er zijn ook andere factoren die het tarief van een oppas kunnen beïnvloeden. Deze factoren zijn: leeftijd van de oppas, ervaring, aantal kinderen en aanvullende taken. Na het onderzoek heeft Babysits een infographic opgesteld met eenvoudige tips over de extra factoren die van invloed kunnen zijn op het tarief.

Wereldwijde oppas tarieven
Voor diegenen die naar andere landen willen reizen, in andere landen willen wonen, of zelfs voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het inhuren van een virtuele oppas uit het buitenland (iets dat we hier hebben getest!), heeft Babysits een wereldwijde infographic gemaakt waarin je de oppas tarieven tussen landen kunt vergelijken.

Inzicht:
Oppassen in Zwitserland, Australië en Denemarken behoren tot de duurste ter wereld, met gemiddelde tarieven tot €15 per uur (ook wel $26 NZD)

Bekijk alle wereldwijde oppas tarieven via de volgende link:
https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/be/oppas-tarief-wereldwijd.jpg

Waarom er verschillen zijn in de tarieven van steden en landen
Het verschil houdt tot op zekere hoogte verband met de minimumlonen in verschillende staten, regio's en landen. De kosten van levensonderhoud kunnen ook een rol spelen (bijvoorbeeld in rijkere of duurdere wijken zijn er duurdere oppassen). Andere factoren kunnen onder meer de verschillende hoeveelheden van ervaren/gecertificeerde oppassen in verschillende gebieden zijn. Steden zijn bijvoorbeeld vaker dichtbevolkt in vergelijking tot landelijke gebieden, waardoor de kans op meer ervaren oppassen in de stad hoger ligt.




 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie