In de grote zaal van de Speeldoos de komende tijd geen theatervoorstellingen.
In de grote zaal van de Speeldoos de komende tijd geen theatervoorstellingen. Mieke Wegerif

Theater de Speeldoos annuleert theatervoorstellingen de komende weken

14 oktober 2020 om 13:54 Podiumkunsten

BAARN De opluchting in Theater de Speeldoos was groot twee weken geleden, toen bekend werd dat ze in aanmerking kwamen voor een ontheffing op het maximaal aantal bezoekers van 30. Des te groter de teleurstelling toen gisteravond bleek dat ook het Baarnse theater vanaf nu nog maar maximaal 30 bezoekers mag ontvangen bij theatervoorstellingen. Reden voor Theater de Speeldoos om de theatervoorstellingen de komende weken te annuleren.


Directeur Tom van der Poel: ,,De afgelopen maanden is er keihard gewerkt een theateraanbod op maat aan te bieden aan iets meer dan 75 bezoekers. Vaak door twee voorstellingen per avond aan te bieden. De financiële voorwaarden zijn hierop ook bepaald. Het terugschroeven van het aantal naar maximaal 30 bezoekers kan financieel niet uit. Daarnaast is het lastig bepalen wie wel en niet naar de voorstelling mag komen. Om die reden zien wij ons genoodzaakt de theatervoorstellingen de komende weken te annuleren.”


Concreet gaat het vooralsnog om vier voorstellingen die Theater de Speeldoos annuleert. De muziekvoorstelling Renée Doet De Dames met Renée van Wegberg, toneelvoorstelling De Grootste Helft met Susan Visser en Eric Corton, de Avond van de Baarnsche Geschiedenis en de cabaretvoorstelling Weet ik veel van Marcel Harteveld. De kaartkopers worden hierover per e-mail geïnformeerd en krijgen hun kaartgeld terug. Het theater probeert in overleg met diverse impresariaten voorstellingen te verplaatsen naar later in het seizoen of naar volgend theaterseizoen, maar heeft lessen getrokken uit de eerste coronaperiode. ,,We weten niet hoe lang deze periode duurt en willen onze theaterbezoekers niet eindeloos aan het lijntje houden. We kiezen er daarom voor het kaartgeld nu terug te storten en later opnieuw in de verkoop te gaan als de omstandigheden daar ruimte toe bieden. We kunnen voorstellingen die de maximale capaciteit overschrijden niet blijven doorschuiven. Het is voor onze bezoekers onduidelijk en de kans op uiteindelijk een definitieve annulering te groot. Gelukkig heeft het merendeel van onze bezoekers begrip voor onze situatie en daar zijn we erg dankbaar voor”, zegt directeur Tom van der Poel daarover.


Het theater blijft wel films aanbieden. ,,Met onze films kunnen wij ons publiek blijven bedienen dus dat zullen wij zeker doen, zolang dit mogelijk is. Sommige films zullen wat vaker achter elkaar geprogrammeerd worden, zodat meer mensen de kans krijgen de film in ons theater te bezoeken.” Theater de Speeldoos blijft ook geopend voor vergaderingen en congressen tot 30 bezoekers per ruimte.


De annuleringen zorgen voor veel extra werk in het theater. ,,We doen ons uiterste best om goed bereikbaar te blijven, ook de komende periode. We houden daarnaast onze website altijd up to date met de laatste informatie. Mijn advies zou dan ook zijn om altijd eerst even op onze website te kijken voor de laatste informatie.”


De voorbereidingen voor het programma van januari tot en met mei blijven, ondanks de nu geldende maatregelen, gewoon doorgaan. ,,We gaan natuurlijk uit van het positieve en bereiden alles voor om in december te kunnen starten met de kaartverkoop voor de voorstellingen in het tweede deel van ons theaterseizoen. Laat dit een theaterseizoen worden met een ongebruikelijke start, maar een spetterende tweede helft!”, aldus Tom van der Poel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie