Ook Marijke Helwegen komt graag in Lage Vuursche.
Ook Marijke Helwegen komt graag in Lage Vuursche. Christine Schut

Lage Vuursche in top 5 mooiste dorpen

13 oktober 2020 om 10:29 Activiteiten

LAGE VUURSCHE Volgens de redactie van RTL Nieuws Lifestyle is Lage Vuursche is één van de vijf mooiste dorpen van Nederland. De redactie maakte ter inspiratie voor de herfstvakantie een selectie uit 'De allermooiste dorpen van Nederland' van de ANWB, van het noordelijkste topje tot het zuidelijkste puntje.

Waar moeten we deze herfstvakantie naartoe? Het buitenland is vanwege corona wel wat spannend, dus waarom niet ontdekken wat voor moois Nederland te bieden heeft?, heeft de redactie van RTL Nieuws Lifestyle gedacht.

Het Groningse Winsum 'won' de ANWB-verkiezing waarbij ruim 30 duizend Nederlanders hun stem hadden uitgebracht en kwam als allermooiste dorp van Nederland uit de bus. ,,Maar omdat het corona-technisch niet slim is om de komende weken met z’n allen over de inmiddels beroemde brug De Boog in Winsum te wandelen, verwijzen we jullie graag naar vijf andere Hollandse schoonheden." Naast Lage Vuursche, werd ook de aandacht gevestigd op Schiermonnikoog, Zaandijk, Noordeloos en Vijlen.

Over Lage Vuursche: Van welke kant je Lage Vuursche ook komt binnenrijden, het is altijd onder een hoog bladerdak van de oude beuken langs de wegen. Het staat bekend als pannenkoekendorp - in restaurant De Lage Vuursche worden van oudsher pannenkoeken gebakken - en in de zomer gonst het hier van de dagjesmensen. Maar zodra je vanaf de Vuursche Steeg de bossen induikt, raak je die al snel kwijt en kun je in alle rust prachtige wandelingen maken. Er zijn voornamelijk loofbossen met veel beukenlanen, maar ook naaldbossen, heidevelden en vennen. Hier wandel je van landgoed naar landgoed tot je tegen de hekken van Paleis Soestdijk aanloopt. Prinses Beatrix kon door het bos naar haar moeder lopen - en misschien heeft ze dat ook wel gedaan. Tip! In Lage Vuursche ligt een van de mooiste midgetgolfbanen van Nederland, met drie verschillende banen. Vind je het jammer dat Drakensteyn niet zichtbaar is vanaf de weg? Tijdens het midget­golfen kom je een miniatuurversie tegen.

Ook Marijke Helwegen komt graag in Lage Vuursche.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie