Wethouders De Boer-Leijsma en Reijn onthullen een bronzen hond en kat in Zuidpolder, Eemnes.
Wethouders De Boer-Leijsma en Reijn onthullen een bronzen hond en kat in Zuidpolder, Eemnes. Margot Brakel

Kunstobjecten Winnifred Mulders onthuld in Zuidpolder

7 oktober 2020 om 08:20 Kunst

EEMNES/BAARN Wethouders Wilma de Boer-Leijsma (Kunst) en Theo Reijn (Zuidpolder) onthulden 30 september de eerste kunstobjecten in Zuidpolder. De Baarnse kunstenares Winnifred Mulders heeft een moment van oogcontact in brons vastgelegd tussen een hond en kat. De houding en uitstraling van de dierfiguren ‘trekt’ het oog van de voorbijganger automatisch van het ene naar het andere beeld. De Boer-Leijsma: ,,Ieder kunstobject is uniek, maar dat geldt in het bijzonder voor deze. Dit is dan ook een waardevolle toevoeging aan de beleving van de openbare ruimte in Zuidpolder.”

In Zuidpolder wordt veel aandacht besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. In het ontwerp is tevens als verfraaiing een aantal kunstuitingen opgenomen. Elke kunstuiting krijgt een eigen thematiek, zodat er sprake is van verscheidenheid. Reijn: ,,De kunstwerken versterken de identiteit van Zuidpolder en Eemnes en stimuleren de ontmoeting tussen bewoners.”

In Zuidpolder zijn locaties aangewezen voor plaatsing van diverse kunstobjecten. De locaties liggen in zogeheten zichtlijnen of bij plekken met veel voorbijgangers. De eerste kunstobjecten maken deel uit van een serie van 10 dierornamenten, met als thema: ‘het leven in de polder’. De kunstenaars komen uit de regio Eemnes. De dierornamenten vinden een plek op woninggevels en op entreekolommen bij parkeerterreinen.

Bewoners Lucinda en Sidney: ,,We zijn echte kattenliefhebbers en toen we hoorden dat er een kunstwerk van een kat op de gevel van dit huis kwam, dachten we meteen; dat moet ons huis worden! De beelden zijn erg mooi uitgevoerd en vormen samen een dynamisch, speels geheel. Het is een heerlijk huis en we vinden het speciaal dat er een kunstwerk aan verbonden is. Dat maakt het huis samen met het torentje uniek.”

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie