Afbeelding
Auto verzekeren

De verschillen tussen een particuliere en zakelijke autoverzekering

6 oktober 2020 om 12:46 Partnercontent

Twijfel je als ondernemer tussen een particuliere en een zakelijke autoverzekering? Dat is niet zo gek, want beiden hebben hun voor-en nadelen. Het is maar net afhankelijk van jouw situatie of een bedrijfsautoverzekering de beste optie is, of juist niet. We leggen het je even uit.

Auto van de zaak?

Staat je auto op naam van je bedrijf? Dan sluit je een zakelijke autoverzekering af. Een particuliere autoverzekering afsluiten voor een bedrijfsauto is niet mogelijk. Net als bij een gewone autoverzekering, kies je wel voor WA, WA+ of Allrisk-verzekering. Daarnaast zijn er afhankelijk van je bedrijf nog interessante aanvullende verzekeringen mogelijk.

Zoals een eigen vervoer verzekering bijvoorbeeld. Die sluit je af voor de spullen die je in de bedrijfsauto bij je hebt. Denk aan gereedschap dat je gebruikt bij je klanten op locatie. Of waardevolle spullen die je naar een klant toe moet brengen. Je bent hiermee verzekerd voor schade tijdens een ongeval, maar ook voor diefstal en ongelukken tijdens het laden en lossen.

Je eigen auto zakelijk gebruiken?

In deze situatie wordt het wat lastiger, bijvoorbeeld als je zzp’er bent. Je auto staat niet op naam van de zaak, maar je gebruikt ‘m wel voor je werk. Om naar je kantoor te rijden, klanten te bezoeken of spullen voor je bedrijf te vervoeren. Hoe zit het dan als er onderweg iets gebeurt?

Als je van je huis naar je werk rijdt, valt dit onder persoonlijk gebruik. Je hoeft dit dus niet zakelijk te verzekeren. Dat geldt ook voor bezoek aan klanten. Het wordt een ander verhaal als je ook zakelijke spullen gaat vervoeren met je auto.

Ga je bijvoorbeeld een bezorgdienst beginnen? Dan is het duidelijk dat je je auto zakelijk gebruikt. De auto of het busje moet dan ook op naam van je bedrijf staan. Daar hoort vervolgens ook een zakelijke autoverzekering bij?

Weet je het ziet zeker?

Neem dan altijd contact op met je verzekeraar. Je kunt dan nog tijdig je verzekering aanpassen als dat nodig is. Dat voorkomt een boel problemen als er toch iets gebeurd en je niet op de juiste manier verzekerd bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie