Twee priklijnen waren uitgezet en werden bemenst door professionele prikkers.
Twee priklijnen waren uitgezet en werden bemenst door professionele prikkers. Roeland de Bruyn

Prikacties in sporthal De Trits

5 oktober 2020 om 11:58 Zorg

BAARN De GGD hield donderdag prikacties in sporthal De Trits. In de haldelen A en B waren twee lijnen uitgezet, waar de 9-jarigen, bijgestaan door vader en/of moeder, de vaccinaties difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rode hond (BMR). De najaars-inenting was voor een paar honderd kinderen uit Baarn en verliep probleemloos.

Dit najaar worden de vaccinaties DTP en BMR voor de 9-jarigen vervolgd. In het voorjaar waren die al gestart maar door het coronavirus tijdelijk stil gelegd. De vaccinaties zijn in oktober, november en december op elke werkdag behalve op vrijdag. In elke gemeente waar nog geen vaccinatiemoment voor de 9-jarigen is geweest, komt een vaccinatiemoment van een of meerdere dagen. De vaccinatiesessies worden gepland over de hele dag of alleen de middag. Ouders/verzorgers ontvangen vanuit het RIVM een uitnodiging indien hun kind in aanmerking komt voor de vaccinatie DTP/BMR voor de 9-jarigen

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig op te groeien. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten zijn daarom belangrijk. De overheid biedt via het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) ouders de mogelijkheid om alle kinderen gratis te vaccineren tegen twaalf infectieziekten. Met de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen we kinderen tegen twaalf infectieziekten, zoals mazelen, bof en polio. Omdat bijna alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd, komen deze infectieziekten nauwelijks meer voor in Nederland. Om te voorkomen dat de ziekten terugkeren is vaccineren belangrijk. Hoe groter de groep mensen die gevaccineerd is, hoe kleiner de kans dat een ziekte terugkeert. We spreken over groepsimmuniteit of groepsbescherming. Dit betekent dat wanneer veel kinderen ingeënt zijn tegen een bepaalde infectieziekte, deze ziekte minder vaak voorkomt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie