Voormalig leerlinge Baarnsch Lyceum wint belangrijke filmprijs

4 oktober 2020 om 18:04 lokaal Deel je nieuws

Olga Ponjee, een voormalige leerlinge van Het Baarnsch Lyceum, heeft afgelopen week op het Nederlands Film Festival een belangrijke filmprijs gewonnen. Met haar scenario "Voorjagers" sleepte ze de ANV Visser-Neerlandiaprijs 2020 in de wacht, de prijs voor het beste, nog niet gerealiseerde filmscenario van Vlaanderen en Nederland. Aan de prijs zit, naast de prestigieuze titel, een geldbedrag verbonden van 5000 euro.

Het scenario, over twee vriendinnen die op elkaar zijn aangewezen om richting te vinden in vinden in het leven en de liefde, "leest waanzinnig vlot," aldus de jury, onder voorzitterschap van Ruud van Gessel. "Het is een verhaal vol toffe personages, met een goede flow, mooie thematiek, spitsvondige maar toch natuurlijke aandoende dialogen. Een heerlijke film om straks op het doek te bekijken!"

Ponjee haalde in 2004 haar diploma op Het Baarnsch Lyceum, waar het filmmaken haar al in het bloed zat. Zo schreef en regisseerde ze tijdens tijdens haar schooljaren de filmthriller "De Vlindervanger", met Eelco van Nielen en Anne van Veen in de hoofdrol. In 2018 debuteerde ze ook als jeugdauteur, met de klimaatthriller "Het Verdronken Land".

Winnares Olga Ponjee
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie