Een deel van de Bermbrigadiers.
Een deel van de Bermbrigadiers. onbekend

Veel nieuwe gezichten bij de Bermbrigade

3 oktober 2020 om 15:13 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Zaterdag 3 oktober was de eerste zaterdag van de maand en dus Bermbrigadetijd. Een regenachtige ochtend weerhield de zwerfafvalopruimers niet op pad te gaan en Baarn weer een stukje schoner te maken. Het strijdtoneel was de Escherrotonde en omgeving, een plek die altijd garant staat voor een goede opbrengst.

Ook elders in Baarn werd op individuele basis opgeruimd. In totaal ruimde zaterdag een grote groep van meer dan twintig vrijwilligers bijna zestig kilo zwerfafval op.

Rond de ingang van Baarn werden de gebruikelijke blikjes, flesjes en plastic verpakkingen gevonden. Maar langs de drukke toegangswegen ligt ook altijd veel automateriaal. Dit keer waren het drie wieldoppen die in het oog sprongen.

Zwerfafval is in Baarn een blijvend probleem. Ondanks de inspanningen van de vele vrijwilligers die Baarn opruimen is het nooit schoon. Dat steeds meer mensen hier ook iets aan willen doen blijkt uit de opkomst van de Bermbrigade. Bijna een derde van de vrijwilligers op 3 oktober deed voor het eerst mee.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt dan één uur lang ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact.

De volgende opruimactie vindt plaats op zaterdag 7 november. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie