Jeff Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen.
Jeff Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen.

Film Living in the Future’s Past in Theater de Speeldoos

4 oktober 2020 om 09:44 Film

BAARN Een verrassende documentaire die aanzet tot een bredere discussie. Op dinsdag 6 oktober vertoont Theater de Speeldoos Baarn Living in the Future’s Past. Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze inzichtelijke documentaire waarin acteur Jeff Bridges de kijker meeneemt langs interessante vraagstukken omtrent klimaatverandering en de aard van de mens.

In Living in the Future’s Past vertelt Big Lebowski-legende Jeff Bridges een indringend verhaal over de mens en haar huidige grote ecologische uitdagingen. Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen. Het verhaal geeft nieuwe inzichten in onze manier van denken. Over onze onderbewuste motivatie en hun onbedoelde gevolgen. De film laat zien hoe niemand kan voorspellen hoe grote veranderingen kunnen voortkomen uit spontane acties van velen. Hoe energie vele vormen aanneemt als het beweegt en alles animeert. Hoe, als we onze ware verbinding met alles wat er is, gaan begrijpen, we onze verwachtingen opnieuw moeten definiëren. Niet vanuit de angst over wat we zullen verliezen, maar wat we kunnen winnen door ons op iets anders voor te bereiden.

De film van regisseur Susan Kucera geeft een nieuwe kijk op onze manier van denken naast originele inzichten in onze onderbewuste drijfveren, de onbedoelde gevolgen, en hoe onze fundamentele natuur onze toekomst als mensheid beïnvloedt. Jeff Bridges heeft naast de rol van verteller ook die van producent van de film. Living in the Future’s Past trakteert de kijker op prachtige landschapsbeelden, snedig gemonteerde interviews, prachtige muziek en fenomenale drone-shots maar vooral, een boel stof tot nadenken.

Deze film wordt zonder pauze vertoond.

Living in the Future’s Past (AL) is op dinsdag 6 oktober om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie