Het woningplan Tolweg is woensdag niet door de raad behandeld en wordt de komende maanden aangepast.
Het woningplan Tolweg is woensdag niet door de raad behandeld en wordt de komende maanden aangepast. Domus

Woningplan Tolweg ingetrokken

23 september 2020 om 21:41 Politiek

Ontwikkelaar Domus zoekt komende maanden naar betere verkeersafwikkeling

BAARN Enkele uren voor de raadsvergadering, woensdagavond, is het woningbouwplan Tolweg ingetrokken. Ontwikkelaar Domus neemt enkele maanden de tijd om het plan op enkele cruciale punten aan te passen.

Domus besloot tot intrekking na gesprekken vorige week met bijna alle raadsfracties. Die hadden stuk voor stuk grote zorgen over de verkeersafwikkeling op en rond De Drie Eiken, wanneer op het bedrijventerrein wonen en werken wordt gemengd.

Myron Jacobs van Domus: “De gesprekken waren constructief. Wij gaan nu opnieuw kijken naar de ontsluiting en komen misschien met een alternatief. Ook kijken we naar een buffer tussen wonen en werken. Het gasvulpunt bij het naastgelegen BP-station is ook nog in onderzoek.”

Domus wil begin volgend jaar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad het aangepaste programma presenteren. In nauwe samenwerking met Eemland Wonen wilde Domus de kantoren aan de Tolweg 2, 4 en 6 slopen en daarvoor drie wooncomplexen bouwen met ruim honderd woningen. Die zijn deels bedoeld voor de sociale huursector. De ondernemers toonden zich faliekant tegen de plannen. Ook leek het erop dat een meerderheid in de raad het plan gisteravond niet zou hebben goedgekeurd.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie