Nhung Dam, Stefan Rokebrand, Yara Alink en Kees Boot (vlnr) komen naar Baarn.
Nhung Dam, Stefan Rokebrand, Yara Alink en Kees Boot (vlnr) komen naar Baarn. Piek

Liefdesles in Theater de Speeldoos

26 september 2020 om 09:27 Podiumkunsten

BAARN Twee psychiaters, twee patiënten, één thema: de liefde. Wat hebben we nodig? Wat spreken we uit? Hoe krijgen we de eeuwige onzekerheid onder controle en waarom blijkt flirten toch steeds weer zo’n onmisbaar element in het leven.

Door zowel de eeuwenoude verschillen als de onontkoombare aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, is het maar de vraag wie heelhuids uit de strijd komt. Tijdens een venijnig en razendsnel spel in de therapiekamer, blijven uiteindelijk ook de eigen relaties van de psychiaters niet gespaard.

Na het alom bejubelde Hartstocht, een thriller is Liefdesles opnieuw een spannend relatiedrama van Nhung Dam en Koos Terpstra. De snelheid van The Mousetrap en de herkenbaarheid van Friends worden versneden tot een wervelwind die naar adem doet snakken. Met Yara Alink, Kees Boot, Nhung Dam en Stefan Rokebrand.

Hummelinck Stuurman Theaterproducties ging van start met de opzienbarende voorstelling Going to the Dogs en is uitgegroeid tot de grootste producent van nieuw Nederlands toneel. De afgelopen tien jaar werden onder de noemer toptheater.nl ruim veertig nieuwe producties ontwikkeld, bestaande uit boekbewerkingen, filmbewerkingen en oorspronkelijke teksten.

Het uitbrengen van nieuw Nederlands toneel is voor een ongesubsidieerde producent niet zonder risico’s. Toch kiest Hummelinck Stuurman Theaterproducties ervoor zich te focussen op nieuwe titels om hiermee toneelschrijvers een kans te geven en het theateraanbod te verrijken.

Onlangs werd het door Hummelinck Stuurman geproduceerde toneelstuk Turks fruit geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury en is daarom opnieuw te zien in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Al eerder werden voorstellingen van Hummelinck Stuurman geselecteerd, zoals Oom Wanja in 2012 en wonnen meerdere acteurs een Louis d’Or of Theo d’Or. Hummelinck Stuurman is de enige producent die al drie keer de Toneel Publieksprijs toegekend kreeg.

Liefdesles is op dinsdag 29 september om 19.00 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten à € 29,00 zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie