Crescendo Corona Proof

7 september 2020 om 22:41 Corona Deel je nieuws

Ook muziekvereniging Crescendo is getroffen door de maatregelen omtrent corona. Inmiddels zijn het muziekonderwijs en de kleinere samenspeelgroepen en orkesten wel weer begonnen maar voor het harmonieorkest geldt dat met de anderhalve meter maatregel er in de zaal nog niet met het voltallige orkest gerepeteerd kan worden.

Daarnaast maakt Crescendo zich zorgen als muzikanten voor langere tijd (tot wel drie uur lang) met elkaar in een afgesloten en niet geventileerde ruimte samen spelen. Zeker ook vanwege het risico van de, lang in de ruimte blijven zwevende, aerosolen. Deze vormen een duidelijk besmettingsrisico. Het Crescendo gebouw beschikt niet over een mechanisch ventilatiesysteem. Een afdoende ventilatiesysteem aanleggen zou echter betekenen dat er een compleet nieuw klimaatsysteem (ventilatie, verwarming en koeling) moet worden aangelegd hetgeen veel tijd vraagt voor aanleg maar ook enorme financiële consequenties voor de vereniging met zich brengt. Lucht reinigen is dan in alle opzichten een beter alternatief.

Na uitgebreid onderzoek heeft Crescendo gekozen voor de luchtreinigers van DutchBlower. Deze unieke reinigers zijn uitgerust met, naast een ventilator met uitstekend filter, een UV lamp en katalysator. Deze unit maakt oxidatoren aan die o.a. bacteriën, schimmels en virussen afbreken. Dat gebeurt in de ruimte als ook op oppervlakten zoals bijvoorbeeld deurklinken (zie het filmpje op www.dutchblower.nl). Deze UV techniek wordt al veelvuldig toegepast op bijvoorbeeld Schiphol, ziekenhuizen en scholen. Ondanks dat de lucht dus recirculeert wordt deze wel degelijk ontdaan van kwalijke stoffen.

De afgelopen week hebben enkele leden van Crescendo drie luchtreinigers geïnstalleerd. Natuurlijk hoopt Crescendo dat de maatregelen binnenkort versoepelen zodat weer met het voltallige orkest kan worden gerepeteerd maar een veilige omgeving voor haar leden vindt Crescendo net zo belangrijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie