Deze week is de wolf voor het eerst gezien rond de Kuil van Drakensteyn.
Deze week is de wolf voor het eerst gezien rond de Kuil van Drakensteyn. Bernadette Keizer

Vuurol: verrassend locatietheater

7 september 2020 om 11:22 Podiumkunsten

LAGE VUURSCHE Wolf gespot in bos Lage Vuursche. Deze week is de wolf voor het eerst ook gezien in de bossen rond de Kuil van Drakenstein, Lage Vuursche. Inmiddels kammen jagers het bos uit, maar zijn er tot nu toe niet in geslaagd het dier te schieten. De wolf rekent zichzelf tot de kwetsbare groepen, maar hier wordt verschillend over gedacht en leidt tot veel commotie in de regio.

Het is mogelijk om dit spektakel van nabij mee te maken. Op zaterdag 12 september wordt op 4 momenten het bos in getrokken. Ook Roodkapje, haar oma en zelfs Sneeuwwitje met de kabouters bemoeien zich ermee. Het mag duidelijk zijn dat dit tot bijzondere taferelen leidt!De grappigste korte familievoorstelling van Theaterfestival Vuurol 2015 heet nu ‘Roodkapje en de Broze Wolf’ en is in een nieuw jasje gestoken. Geactualiseerd, verrassend en muzikaal. Dit kluchterig sprookje voor jong én voor oud, wordt vier keer opgevoerd, waarbij de laatste voorstelling in het donker zal plaatsvinden.

Theaterie, organisator van Theaterfestival Vuurol, is blij met dit ‘Kleintje Vuurol’, te beleven op de mooiste locatie in het bos nabij kasteel Drakenstein. ,,We hebben alles op alles gezet om het publiek ook dit jaar van iets Vuurolesks te laten genieten, ondanks Corona”, vertelt Jeannette Groenewoud, artistiek leider. De groep Roerend Goed uit Utrecht was hier onmiddellijk voor in. Gewoonlijk maken zij deel uit van de Pinkstereditie met 20 verrassende voorstellingen in het bos. ,,Na ‘Kleintje Vuurol’ stort de organisatie zich op het realiseren van onze Wintereditie in februari en dan zullen er weer verschillende voorstellingen deel uit maken van ons programma”, zo blikt Groenewoud met vertrouwen vooruit. ,,Ook dat wordt nog een coronapuzzel, maar die gaan we leggen. Eerst nog even genieten van dit 'Kleintje Vuurol'."

De laatste kaarten zijn te bestellen op www.vuurol.nl/programma/kleintje-vuurol/

Meer info op www.vuurol.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie