Aan de kassa is het uitsluitend nog mogelijk om via pinpas of mobiele telefoon af te rekenen.
Aan de kassa is het uitsluitend nog mogelijk om via pinpas of mobiele telefoon af te rekenen. Theater de Speeldoos

Start nieuw seizoen Theater de Speeldoos

7 september 2020 om 19:21 Podiumkunsten

BAARN Na een paar roerige coronamaanden en de zomersluiting maakt Theater de Speeldoos zich op voor het nieuwe theaterseizoen dat op woensdag 9 september van start gaat. Weliswaar met een coronaopstelling in de Grote Zaal met 79 zitplaatsen per voorstelling om de 1,5 meterregel te kunnen waarborgen. Echtparen/stellen en mensen uit hetzelfde huishouden kunnen wel gewoon naast elkaar zitten. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit worden de meeste voorstellingen twee keer op een avond gespeeld; om 19.00 en om 21.30 uur.

Nog voor de zomer heeft het theater gezorgd dat een theaterbezoek in alle opzichten veilig kan verlopen. In samenwerking met sponsor Vlastuin uit Baarn zijn bij de entree, theaterkassa en bij de bar schermen geplaatst. Ook ontwikkelde Vlastuin een mobiele ticketcounter waarmee de tickets op veilige wijze gescand kunnen worden. Daarnaast wordt 100% verse lucht van buiten in de Grote Zaal geblazen en deze lucht wordt via het dak weer afgezogen. Met al deze maatregelen voldoet Theater de Speeldoos aan de landelijke richtlijnen voor veilig theaterbezoek. Een enquête afgelopen juli onder de bezoekers van het theater heeft ook uitgewezen dat men zich veilig tot zeer veilig voelt in het theater.

Op woensdag 9 september trappen Enge Buren af met hun voorstelling BASTA! Deze eerste voorstelling is tegelijkertijd een afscheid want de drie heren van Enge Buren stoppen er definitief mee na maar liefst 2.893 optredens. Dit afscheidstournee van het maffe, muzikale trio is dus de laatste kans om hen nog een keer te zien optreden. Daarna is het BASTA! Op maandag 14 september start het filmseizoen met de dramafilm Summerland, waarin tijdens WOII een bijzondere vriendschap ontstaat tussen een Engelse schrijfster en een gevlucht jongetje. Er staan daarnaast meer films op de september filmagenda waaronder een indrukwekkende documentaire over de voormalige first lady van de Filippijnen, Imelda Marcos.

De kaartverkoop voor theaterseizoen 2020-2021 is afgelopen juli van start gegaan en loopt gestaag door. Publiek wordt zo veel mogelijk verzocht theater- en filmkaarten via de website van het theater aan te schaffen, conform het landelijke theaterprotocol. De reden hiervoor is dat publiek dan traceerbaar is in het onverhoopte geval van een coronabesmetting. Lukt het niet om tickets online te bestellen, dan biedt het theater de mogelijkheid om kaarten rechtstreeks aan de theaterkassa te kopen tijdens de reguliere openingstijden op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorafgaand aan de voorstellingen is de theaterkassa niet meer geopend voor last-minute kaartverkoop. Anonieme kaartverkoop aan de avondkassa is namelijk niet langer toegestaan volgens het landelijke theaterprotocol.

Ondanks de situatie die anders is dan voorgaande seizoenen kijkt Theater de Speeldoos erg uit naar het nieuwe theaterseizoen. Theaterdirecteur Tom van der Poel blikt vooruit: ,,Het voelt goed om na zoveel maanden eindelijk weer publiek en artiesten te mogen ontvangen. Ook al wordt dit seizoen anders dan anders, ik heb er ongelofelijk veel zin in. Uiteraard hopen we met z’n allen dat de huidige coronasituatie niet al te lang meer duurt. Ik droom al weer van volle zalen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie