Lionsclub Eemland President Ruud Prior is blij met het succes van de actie.
Lionsclub Eemland President Ruud Prior is blij met het succes van de actie. Lionsclub Eemland

Oud geldactie Lionsclub Eemland en Albert Heijn groot succes

7 september 2020 om 10:19 Maatschappelijk

BAARN Iedereen heeft wel ergens in huis oud of vreemd geld liggen om er nooit meer iets mee te doen. Dat dit geld nu voor een prachtig doel kan worden aangewend door het in de speciale Lions geldzuil bij Albert Heijn in Baarn te deponeren, werd een paar weken geleden aangekondigd in diverse media.

Baarnaars, Barinezen en anderen hebben dat ook massaal gedaan! In de maand augustus moest de zuil meerdere keren worden geleegd om in totaal 40,2 kg aan munten en papiergeld om te wisselen in ruim 2000 euro.

De Lionsclub besteedt dit geld aan de wereldwijde actie “Fight for Sight“, waarmee mensen uit ontwikkelingslanden letterlijk het licht weer in de ogen krijgen als zij een staaroperatie ondergaan. Door de financiële bijdrage wordt dit mogelijk gemaakt voor mensen die dat niet kunnen betalen maar toch een operatie nodig hebben.

Dat betekent dat Baarn in augustus al 135 zo goed als blinde mensen heeft kunnen helpen om alles weer scherp te kunnen zien. Deze actie wordt mede ondersteund door de Wilde Ganzen waardoor deze mensen kunnen worden geholpen deze maand.

Extra opmerkelijk was dat de Lionsleden door zakenlieden en expats benaderd werden om hun vreemd geld rechtstreeks bij de Lions te storten. Ook verzamelaars van oud geld zien in deze actie een nuttige bestemming voor hun collectie, maar zij waren bang dat zoveel geld niet in de zuil van Albert Heijn in Baarn of de zuil bij de Jumbo in Soest zou passen. Daarvoor komt een van de leden van Lionsclub Eemland graag langs om het vreemd en oud geld thuis op te halen.

Hebt u ook vreemd of oud geld over en kunt u niet zelf naar Albert Heijn? Bel dan met de Fight for Sight hotline in Baarn, telefoonnummer 035 543 1880 of telefoonnummer 06 535 47066.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie