Enge Buren bestaat uit Michiel Bos, Henk van der Weijden en Pyr Tilma (vlnr).
Enge Buren bestaat uit Michiel Bos, Henk van der Weijden en Pyr Tilma (vlnr). Studio Loerijzer

BASTA! in de Speeldoos

3 september 2020 om 09:36 Podiumkunsten

Allerlaatste show van Enge Buren

BAARN Na 2893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 633 pizza’s (calzone), 1 hit en 16 vechtpartijen is het mooi geweest en begint Enge Buren aan zijn allerlaatste theatertournee. Uit het immense repertoire stelt het maffe trio een geheel nieuw programma samen. Na meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts is er immers een schat aan materiaal om uit te putten. Het wordt een afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen en verhalen. De grootste hits, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. Nog één seizoen. En dan: BASTA!

Uniek in Nederland. Enig in zijn soort. Nog nooit gezien, gevoeld en gehoord? Of misschien toch wel! Enge Buren is bekend van hits als Pizza Calzone, Sjakie en het Jodel-nummer van het radioprogramma Somertijd op Radio 10. Enge Buren brengt muzikaal cabaret. Pyr Tillema, Henk van der Weijden en Michiel Bos hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. De voorstelling BASTA! bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers. Van hilarisch tot ontroerend. Allerlei verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Een feest der herkenning, aangevuld met verrassende wendingen. Met aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk spelplezier bespeelt Enge Buren met een karrenvracht aan muziekinstrumenten het publiek. Elke vorm van driestemmigheid is voor hen een fluitje van een cent. De vele muziekinstrumenten die ze daarbij gebruiken vliegen in het rond. Van de een zijn hand, naar de ander zijn mond om vervolgens weer bij de derde op het hoofd te belanden. Keiharde house wordt in één seconde omgedraaid tot subtiel, ontroerende minimalistische muziek. Individuele, improviserende en unieke eigen kunsten worden afgewisseld met perfect ingestudeerde synchroon lopende danspasjes.

BASTA! is op woensdag 9 september om 19.00 & 21.30 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten à € 19,50 zijn online verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie