Lokaal-O in september open in het Poorthuis

28 augustus 2020 om 11:34 Overig Deel je nieuws

Lokaal-O is deze zomer verhuisd van de Boemerang naar de begane grond van het Poorthuis aan de Kerkstraat 28. De afgelopen maanden is er hard gebuffeld om van het Poorthuis een warme, gezellige ontmoetingsplek te maken.

Dat is meer dan gelukt, dankzij de inzet van vele helpers die in kleine groepjes hebben geschilderd, geboend, getimmerd, rommel afgevoerd, lampen geïnstalleerd, gebroken en gebouwd! En de professionals Tom van Garderen, Ben Breunesse en Ed Zwanikken hebben de installatie-, elektra- en loodgietersklussen geklaard.

Vanaf begin september starten de verschillende initiatiefnemers weer met hun activiteiten.

De buurtbieb bijt het spits af en opent op woensdagmiddag 2 september als eerste activiteit. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan er weer geneusd worden in de boekenkasten, een kopje koffie worden gedronken en even gezellig gekletst aan de grote tafel. In de week van 6 september starten ook de andere initiatieven. Volg de website van Lokaal-O (www.lokaal-o.nl) voor alle actuele informatie.

Met het organiseren van extra activiteiten, zoals buurtmaaltijden, samenkomsten en workshops, wachten de Lokaal-O-makers nog totdat ze echt hun draai gevonden hebben en zeker weten dat ze ook die activiteiten coronaveilig kunnen organiseren. De komende maanden worden benut om te kijken hoe er, met inachtneming van de covid-19-richtlijnen en het eigen coronaprotocol, weer een fijne ontmoetingsplek kan worden gecreëerd in het Poorthuis. En, ook al is dat voorlopig voor kleinere aantallen mensen, dat gaat absoluut lukken, daarvan zijn de initiatiefnemers van Lokaal-O overtuigd!

Festiviteiten Burendag

Corona maakt dat er geen groots openingsfeest in het Poorthuis georganiseerd kan worden. Maar Lokaal-O zou Lokaal-O niet zijn als op Burendag, zaterdag 26 september, de start op de nieuwe plek niet feestelijk gevierd zou worden. ’s Ochtends met een brunch voor de directe buren en in de middag met muziek, workshops en een officieel openingsmoment.

Helaas dus geen open inloop, maar deelname alleen via aanmelding,  want er kunnen die middag maximaal 30 bezoekers tegelijk ontvangen worden. Later volgt hierover meer informatie. Contact: info@lokaal-o.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie