Zaterdagmiddag is Maria Bambina te zien in de Nicolaaskerk.
Zaterdagmiddag is Maria Bambina te zien in de Nicolaaskerk.

Maria Bambina in de Nicolaaskerk

28 augustus 2020 om 10:11 Religie

BAARN Op dinsdag 8 september viert de Katholieke Kerk het feest van de Geboorte van de H. Maria, de Moeder van Jezus.

In veel landen wordt dat feest het feest van Maria Bambina genoemd. Dat betekent baby of kindje Maria. Het verhaal over haar geboorte en eerste levensjaren staat niet in de bijbel. Maar in die tijd was het een heel bekend verhaal. Omdat het zo’n mooi en belangrijk verhaal is werd het veel later toch nog opgeschreven en is het bekend geworden door het proto-evangelie van Jacobus.

Zondag 6 september tijdens de H. Mis van 11.00 uur willen de parochianen van de Nicolaaskerk de verjaardag van Maria, want dat is het, onder de aandacht brengen van iedereen, maar van kinderen in het bijzonder.

Er zal dan in de kerk een lieve Maria Bambina te zien zijn. Na afloop van de H. Mis krijgt elk kind het verhaal over deze wonderlijke geboorte, een gebedsboekje, een kleurplaat, en natuurlijk wat lekkers uitgereikt zodat je dinsdag 8 september Maria niet zal vergeten te vereren.

Voor deze heilige Mis is vanwege het coronavirus reserveren van plaatsen verplicht. Dit kan vanaf vier dagen voorafgaand aan de viering, via www.marthamaria.nl/vieringen bij het logo van de Nicolaaskerk Baarn.

De kerk is gelegen aan de Kerkstraat 17 in Baarn.

Maria Bambina is ook in de Nicolaaskerk te zien op zaterdagmiddag 29 augustus en 5 september tussen 12.00 en 16.00 uur en op dinsdag 8 september tijdens de H. Mis van 19.00 uur (reserveren is dan niet nodig).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie