Vorig jaar december bracht het Theaterhuis de voorstelling ‘Scrooge’.
Vorig jaar december bracht het Theaterhuis de voorstelling ‘Scrooge’. LEONARDRIEKSENFOTOGRAFIE

Theaterhuis Marc van Driel gaat weer van start

27 augustus 2020 om 08:45 Podiumkunsten

BAARN Theaterhuis Marc van Driel gaat weer van start. In maart moesten alle repetities van het Theaterhuis, door de Coronacrisis, worden afgelast, net als de voorstelling in april. Het Theaterhuis pakt de draad weer op en gaat aan de slag met de voorbereidingen voor de grote kerstproductie in december. Het Theaterhuis staat bekend om haar grote kerstproductie vol muziek, zang, dans en spel. Vorig jaar december bracht het Theaterhuis de voorstelling ‘Scrooge’ voor een volle zaal. ‘Natuurlijk is het afwachten hoe alles gaat lopen in verband met Corona, maar ik ben blij dat we weer met een top team kunnen beginnen en weer aan de slag kunnen’, aldus Marc van Driel. Het artistieke team voor de kerstproductie bestaat uit Gaby Kaihatu en Tamar Floor (zang), Amel Tanis (dans) en Marc van Driel (spel en artistieke leiding).

Wil je meedoen aan de grote kerstproductie? Geef je dan op door een mail te sturen met je CV en foto naar mjvandriel@hotmail.com. Er wordt dit jaar geen auditie gehouden. Je kunt je gewoon opgeven. Het gaat om jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar. Kosten voor het hele seizoen (voorstelling december en april) bedragen 95 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 5 september.

Theaterproject Narcisme Daarnaast werkt het Theaterhuis aan een theaterproject over narcisme. Op dinsdag 1 september vindt er een werksessie plaats met spelers die interesse hebben om mee te doen. Aan de hand van de werksessie wordt er een cast samengesteld. Cast en crew repeteren twee keer in de week, waarschijnlijk aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. De voorstellingen staan, onder voorbehoud, gepland op 26, 27 en 28 november aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. We gaan het onderwerp narcisme op een theatrale manier onderzoeken en maken samen een voorstelling. Wat is narcisme? Iedereen heeft narcistische persoonlijkheidstrekken, maar wat als dit omslaat naar een narcistische persoonlijkheidsstoornis? Welke gevolgen heeft dit voor de mensen in de omgeving? Hoe ontstaat narcisme? Van Driel heeft veel zin in dit project: ‘het is een andere manier van theater maken: we doen dit samen. Er is nog niks en samen werken we naar een eindresultaat door te onderzoeken. Die manier van werken is spannend, maar ook heel inspirerend.’ Voor dit project is Marc van Driel nog op zoek naar spelers, voornamelijk jongens en mannen vanaf 14 jaar. Maar vrouwen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wel gaat het hier om spelers die al spelervaring hebben. Interesse om mee te doen aan dit unieke project? Stuur je CV met foto naar mjvandriel@hotmail.com en dan ontvang je meer informatie. Opgeven kan tot uiterlijk 30 augustus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie