Initiatiefnemers van Walking Football in Baarn
Initiatiefnemers van Walking Football in Baarn SV Baarn

Walking Football in Baarn van start

25 augustus 2020 om 10:59 Overig Deel je nieuws

Binnenkort gaat in Baarn het Walking Football, ook wel wandelvoetbal, voor senioren vanaf 60 jaar van start. Aanstaande dinsdag 1 september is er om 11.00 uur in de kantine van SV Baarn een informatiebijeenkomst.

Ben jij tussen de 60 en 75 jaar oud en wil je nog actief bezig zijn en sociale contacten aangaan? Geef je dan op voor Walking Football. FTB Sport Medisch Centrum en SV Baarn starten dit initiatief om een leuke, veilige en verantwoorde vorm van bewegen en sociale contacten op te doen voor ouderen met hun leeftijdsgenoten.  

Walking Football is een relatief nieuwe voetbalvorm voor mannen en vrouwen ouder dan 60 jaar. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het wordt op een half veld gespeeld. 

Het is een mooie samenwerking. FTB Sport Medisch Centrum doet de fysieke begeleiding van het walking football vanuit hun expertise op het gebied van verantwoord bewegen en sport voor ouderen. De spelers worden individueel en als groep door FTB Sport Medisch Centrum begeleid. SV Baarn stelt haar faciliteiten beschikbaar, waar het gaat om de ballen, sportvelden, materialen en de kantine voor gezelligheid maar ook het KNVB lidmaatschap et cetera.

Vind jij het leuk om samen met FTB Sport Medisch Centrum en SV Baarn deze voetbalvorm dit seizoen uit te proberen, kom dan dinsdag 1 september naar de informatiebijeenkomst. 

De proeflessen vinden in september plaats in de ochtenden van 9.30 tot 11.00.  Aansluitend is er in de kantine een gezellige “derde helft”, met koffie en taart. De proeflessen zijn vrijblijvend. Op basis van de eerste ervaringen wordt er gestart met een regulier programma rondom Walking Football. Ook wordt er gekeken of we kunnen aanhaken bij de regionale Walking Football competitie. 

Heb je interesse in Walking Football en wil je naar de informatiebijeenkomst op 1 september? Meld je dan vooraf aan bij Michael van der Veer van FTB Sportmedisch Centrum via email michael@ftbbaarn.nl of via telefoon 035 543 59 83, graag met naam, geboortedatum en contactgegevens. Ook als je vragen hebt kun je hier terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie