De derde marathonvlucht Bergerac is gewonnen door Marcel van de Hoef.
De derde marathonvlucht Bergerac is gewonnen door Marcel van de Hoef. Kees Koffrie

Karakteroverwinning Marcel van de Hoef op Bergerac

12 augustus 2020 om 09:31 Overig

BAARN De derde marathonvlucht Bergerac is gewonnen door Marcel van de Hoef. Zijn tweejarige duivin landde zaterdagmiddag om 15.47.39 uur op de antenne, en wint zowel in zijn vereniging alsmede in Regio-A 1 (’t Gooi) de 1e prijs. Het was ook de eerste van het Nationaal Inkorf Centrum in Soest. Op de twee voorgaande marathonvluchten had de winnares ook al vroege prijzen behaald.

Oorspronkelijk stond Dax op de wedstrijdkalender, maar vanwege de hitte werden de duiven teruggebracht naar Bergerac. Voor Baarn bijna 200 km dichterbij. Vrijdagmorgen om 10.00 uur kregen 8.451 nationale duiven de vrijheid na een uitstekende verzorging in de gekoelde duivencontainers.

Boven Zuid- en Centraal- Frankrijk blies een oost tot zuidoostelijke wind, dus de duiven zullen wel naar de kustlijn zijn gedreven en die voor hun thuisreis hebben gevolgd , maar dat hadden ze - zo is de ervaring - bij een andere windrichting ook gedaan, want het is daar een stuk koeler, en dat zoeken deze schrandere beestjes intuïtief op.

Bergerac ligt Marcel wel want in 2015 was hij Nationaal winnaar in Sector 3. Natuurlijk bereik je dergelijke resultaten niet met schommelen in het park. Marcel heeft er a. de duiven voor, b. besteedt veel aandacht aan avondtraining,

c. zorgt voor een goede medische begeleiding en een uitgebalanceerde voeding met honing en honingproducten. Hij voegt er nog aan toe : “zorg voor een stabiele situatie, en een goede lijfhygiëne, want duiven met ongedierte ( luis) zullen nooit in topvorm geraken, omdat ze niet tot rust kunnen komen.

Ondanks de zware omstandigheden waren zondag bij de drie PV De Pool deelnemers de meeste duiven teruggekeerd, bijvoorbeeld Simon Huisman die beide ingezette duiven terug had.

Naast de 1ste prijzen in club en Regio A-1, staat Marcel in de Nationale rangschikking van 8.451 duiven op de 136e plaats, in Sector III op een zeer verdienstelijke 20e van 1.936 duiven, in Afdeling 7 van 595 duiven een 9e prijs, en in competitieverband Noord in de top drie met een 3e prijs van 236 duiven.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie