Frans van Zoeren, Vincent van Zoeren, Jaap Kwak en Dirk Magré (vlnr).
Frans van Zoeren, Vincent van Zoeren, Jaap Kwak en Dirk Magré (vlnr). Kees Koffrie

Volledig erepodium voor Jaap Kwak

8 augustus 2020 om 11:44 Overig

BAARN De grote uitblinkers van het afgelopen weekend waren Jaap Kwak met de eerste drie ereplaatsen en de combinatie Van Zoeren-Magré, bestaande uit Frans van Zoeren, diens zoon Vincent, en het in 2019 toegetreden combinatielid Dirk Magré, die zeven van de negen ingezette duiven in de prijzen hadden, te beginnen met de vierde en zelfs vier duiven bij de eerste elf op de uitslaglijst. Zij leverden daardoor de beste hokprestatie en bewezen daarmee dat het succes van de vorige week beslist geen toevalstreffer was. Hun duivenbestand is voor een deel opgebouwd met schenkingen van Jaap Kwak.

Onder goede omstandigheden en met een westen windje werden de jonge duiven al om 08.00 uur gelost in Asse-Zellik, een gemeente net onder Brussel. De hemelsbrede afstand tot Baarn is 162 km. De eerste twee duiven van Jaap Kwak arriveerden praktisch gelijk om 09.52 uur, en maakten een snelheid van bijna 87 km. per uur. De derde duif viel 1½ minuut later op de klep. Het duifje dat nu de eerste prijs in de club wint, was vorige week al zevende op Duffel.

In de competitie Noord wint Jaaps eerste duif de 38e prijs van 3.952 duiven, een treetje lager en dichter bij huis in Regio A-1 (’t Gooi) de 6e en 7e van 2.020 duiven. Jaaps winnaar werd gekweekt uit een halfbroer van zijn bekende 'Di Caprio'. Aan de basis liggen de bekende namen van Nederlandse grootheden op postduivengebied zoals Jos van Limpt (meer bekend onder zijn bijnaam 'De Klak' vanwege die eeuwige pet op z’n hoofd) en Wal Zoontjes. In iets meer dan een kwartier waren alle prijzen in de vereniging verdiend.

Totaal uitslag Asse-Zellik: J. Kwak: 1, 2 en 3; Combinatie van Zoeren-Magré: 4, 9 en 10; Anneke en Pierre Faes: 5, 26 en 27; H. & R. Bakker: 7, 8 en 17; E. Dijkman: 12 en 30; W. van de Hoef: 13 en 15. B-klasse: Combinatie van Zoeren- Magré: 1, 4 en 5; H & R Bakker: 2, 3 en 10; W. van de Hoef: 7 en 8.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie