Marcel van de Hoef.
Marcel van de Hoef. Kees Koffrie

Marcel van de Hoef in de schijnwerpers op St Vincent

21 juli 2020 om 08:12 Overig

BAARN Het loopt naar half juli. De St. Vincent koorts in duivenminnend Nederland stijgt. Iedere fondspeler probeert zijn favorieten in topvorm aan de start te krijgen voor de Koninginnenrace (in het begin zo genoemd), want onsterfelijke roem wacht voor de liefhebber die zijn of haar naam weet bij te schrijven op de imposante erelijst van St. Vincent-winnaars.

Aan het Nationaal concours deden dit jaar circa 12.200 duiven mee, bijeengebracht door 2057 liefhebbers. Op vrijdagmiddag om 13.00 uur werden ze gelost, waaronder 30 duiven van PV De Pool.

Met nog een paar honderd kilometers voor de boeg , draaide de wind boven België naar het zuid westen en dat hebben de duiven graag. In de buurgemeente Soest, waar het Nationaal inkorfcentrum is, arriveerde de eerste duif zaterdagmiddag om 13.08 uur. In Baarn moest er wat langer gewacht worden, maar om 14.15 uur kon Marcel van de Hoef ook een van zijn favorieten begroeten. Marcel daarover: ,,De doffer (soort Henk de Bree uit Soest) kwam als een speer op zijn hok afgevlogen, schitterend, ik kreeg er kippenvel van.“

Deze 1e prijs is weer een nieuw hoogtepunt in zijn toch al imposante carrière.

De deelnemers van PV De Pool hebben ieder hun sporen op de langere afstanden verdiend, en hebben er ook de duiven voor. Hun actieradius begint de weken voorafgaande aan het grote werk geleidelijk aan groter te worden, want voor St. Vincent moeten de duiven in topconditie zijn. Deze voorbereidingen hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen zoals afgelopen weekend bleek.

Gecombineerde uitslag (A + B-klasse): Marcel van de Hoef: 1, 2 en 5; Simon Huisman: 3; Combinatie H. & R. Bakker: 4 (slechts één duif mee).

door Kees Koffrie

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie