Landgoed Soestdijk houdt de gemoederen bezig.
Landgoed Soestdijk houdt de gemoederen bezig. Nufotograferen.nl

Liveblog Paleis Soestdijk op www.baarnschecourant.nl; stem mee over de plannen

13 juli 2020 om 13:15 Politiek

BAARN De afgelopen 125 jaar bent u, als lezer van deze krant, goed geïnformeerd over Paleis Soestdijk. Toen het paleis nog was bewoond en ook na 2004 toen het rijksmonument leeg kwam te staan. Woensdagavond stemt de Baarnse gemeenteraad over het voorontwerpbestemmingsplan. De eerste stap naar een nieuw hoofdstuk dat aan de geschiedenis van dit iconische paleis wordt toegevoegd.

Sinds de verkoop van het landgoed, inclusief paleis, door het rijk aan de nieuwe, particuliere, eigenaar (MeyerBergman Erfgoed Groep), volgt de Baarnsche Courant de ontwikkelingen op de voet. Met name Eugene Leenders heeft zich ontpopt tot een 'Soestdijkwatcher'. Vele uren heeft hij doorgebracht in en rond het paleis. Hij heeft tientallen (voormalig) betrokkenen gesproken. Woensdagavond zal Leenders uiteraard niet ontbreken bij de raadsvergadering, waarin wordt gestemd over het voorontwerpbestemmingsplan. Maar, we doen als Baarnsche Courant meer.

Op de website www.baarnschecourant.nl is 'Dossier Soestdijk' aangemaakt waarin abonnees artikelen uit de BC over Soestdijk kunnen terugvinden. Zodat u goed voorbereid kunt meepraten. Daarnaast kunt u op de website aangeven of u voor of tegen de plannen bent door uw stem uit te brengen op de poll. Baarn blijkt verdeeld over de toekomst van het paleis en de balans tussen rust en reuring.

LIVEBLOG Woensdagavond zal de redactie op www.baarnschecourant.nl een liveblog bijhouden van de raadsvergadering. Handig voor wie geen zin heeft de volledige uitzending via www.rtvbaarn.nl of www.baarn.nl te bekijken, maar alleen de hoogtepunten wil horen.

Woensdag in deze krant, die speciaal voor de gelegenheid huis-aan-huis wordt verspreid, veel extra aandacht voor Landgoed Soestdijk.

Abonnees kunnen zich gratis registreren via www.baarnschecourant.nl. Dan kunt u alles lezen en volgen over Soestdijk. Als het registeren niet lukt, kunt u voor hulp mailen naar service@bdu.nl..

STEMMEN Om aan te geven of u voor of tegen de plannen bent, kunt u HIER klikken. Wij hebben eerder deze poll op Facebook gehouden. Maar omdat niet iedereen over een Facebookaccount beschikt, doen we hem nog eens over.

ABONNEMENT Heeft u nog geen (digitaal) abonnement op de Baarnsche Courant, maar wilt u wel alles volgen, klik dan HIER

De plannen voor landgoed Soestdijk.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie