BAV Pupillen
BAV Pupillen Alexander Martens

BAV Coronaproof Games op 5 juli

6 juli 2020 om 20:04 Atletiek Deel je nieuws

Geen baancompetitie, geen jeugdkamp en geen atletiekwedstrijd de eerste helft van dit jaar voor de BAV jeugd. Door de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli was het gelukkig nog mogelijk om op 5 juli toch nog een atletiekwedstrijd voor de eigen jeugd te organiseren.

De dag begon met het zingen voor jeugdtrainer Bas van der Vuurst, hij was namelijk 25 jaar geworden. Hij kreeg een lekkere vanille-chocolade taart. 
De wedstrijd bestond uit een meerkamp met drie onderdelen.

De pupillen (29 deelnemers) begonnen om 09.30 uur met de gezamenlijke warming up. Om 10.00 uur startten de E/D/C pupillen met het onderdeel verspringen en de A pupillen met kogelstoten. 

Ondanks de harde wind en regen bleef de sfeer goed. De A en de E/D/C pupillen wisselden om 11.00 uur van onderdeel. De A pupillen gingen nu verspringen en de E/D/C pupillen gingen vortexwerpen (een soort fluitraket). 

Om 11.45 uur sloten de pupillen af met een 1000 of 600 meter loop. Er werd lunch geregeld voor alle vrijwilligers en atleten. Ze kregen broodjes knakworst. 

Vanaf 14.30 uur waren de A/B/C/D junioren (32 deelnemers) aan de beurt, de regen was weg, de harde wind was er nog wel. De A/B junioren begonnen met speerwerpen en de C/D junioren gingen verspringen. Om 16.00 uur werd er van onderdeel gewisseld. En als laatst om 17.00 uur was de 800 meter, de afsluitende activiteit voor alle junioren. Bij dat laatste onderdeel merkten een aantal atleten dat hun wedstrijdconditie nog niet optimaal was. Nadat de laatste groep klaar was, werd er voor iedereen avondeten geregeld. De patat was lekker! Het was al met al een geslaagde dag.

BAV Junioren
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie