Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

Zoveel bedrijven in Baarn kregen NOW-steun vanwege corona

5 juli 2020 om 13:30 Corona Coronavirus

BAARN Maandag gaat de nieuwe, tweede NOW-regeling van start. Van de eerste regeling, die in het leven is geroepen om banen te behouden tijdens de coronacrisis, werd door in totaal 123.000 werkgevers gebruik gemaakt. In de gemeente Baarn kregen 241 werkgevers de NOW-regeling toegekend. Dat zijn er 7,7 per 100 bedrijfsvestigingen.

Dat blijkt uit UWV-cijfers die gepubliceerd zijn op Waarstaatjegemeente.nl. De regeling eindigde op 6 juni. De cijfers zijn van 3 juni, dit is dus nog niet de ‘eindstand’. Ondernemers die gebruik maakten van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid, zoals de NOW-regeling voluit heet, kregen van het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten op hun rekening gestort.

In totaal keerde het UWV tot begin juni 4,5 miljard euro uit aan bedrijven, die samen meer dan twee miljoen werknemers hebben. Ruim zeventig procent van dat bedrag is terecht gekomen bij het midden- en kleinbedrijf (tot 250 werknemers). Veruit de meeste toekenningen (bijna 83.000, wat neerkomt op 67 procent) gingen naar werkgevers met minder dan tien werknemers. 

Vanaf komende week kunnen werkgevers de vernieuwde regeling aanvragen. Die gaat er net iets anders uitzien, maar is nog altijd bedoeld om banen te behouden.


OVER DE CIJFERS Op bovenstaande kaart vind je het aantal toegekende NOW-regelingen per gemeente. Dit cijfer is ook afgezet tegen het aantal bedrijfsvestigingen, waaruit het aantal regelingen per 100 bedrijven voortvloeit. Zo kun je gemeenten met elkaar vergelijken: is er relatief veel of weinig aanspraak gemaakt op deze noodregeling? De cijfers gaan over de periode van 6 april tot en met 3 juni.

OVER DE REGELING Tussen 6 april en 6 juni 2020 konden werkgevers die drie maanden achter elkaar te maken hebben met een omzetverlies van minimaal twintig procent, een tegemoetkoming NOW aanvragen. Hierdoor kunnen zij hun personeel doorbetalen. De tegemoetkoming wordt betaald als voorschot. Later wordt definitief berekend op hoeveel tegemoetkoming de werkgever recht heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie