Een volle raadszaal in het gemeentehuis voor de coronacrisis.
Een volle raadszaal in het gemeentehuis voor de coronacrisis. Baarnsche Courant

Pers toch welkom bij raadsvergaderingen Baarn

18 juni 2020 om 15:49 Politiek

BAARN Schrijvende pers is toch welkom bij de resterende raadsvergaderingen voor het zomerreces. Dit heeft de gemeente Baarn vanmiddag bekend gemaakt.

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Baarn voor het eerst sinds het ingaan van landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus weer voltallig fysiek (niet-digitaal) vergaderd. In verband met de coronamaatregelen vond deze vergadering plaats op een ruimere locatie buiten het gemeentehuis (in Groot Kievitsdal). Vanwege de ruimere locatie, heeft een aantal media, waaronder de Baarnsche Courant, verzocht de raadsvergaderingen te mogen bijwonen. Dit was in eerste instantie niet mogelijk. Gisteravond werd vergaderd zonder pers op de tribune.

,,Naar aanleiding van ervaring opgedaan bij deze eerste fysieke vergadering en een wens vanuit de pers om ook persoonlijk bij vergaderingen aanwezig te kunnen zijn, is nader gekeken naar de mogelijkheden om op verantwoorde en veilige wijze aan deze wens tegemoet te komen. De eerste ervaring op de locatie heeft geleerd dat er in de zaal ruimte kan worden gecreëerd voor een perstribune met werkplekken voor de schrijvende pers. Voor een verantwoorde opstelling en indeling van deze (bescheiden) perstribune worden leden van de pers verzocht om zich tevoren aan te melden bij de raadsgriffier wanneer men persoonlijk bij een vergadering aanwezig wil zijn", licht een woordvoerder van de gemeente Baarn toe.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie