abstarct zonder titel
abstarct zonder titel S.van Staveren

Baarnse kunstenaar exposeert abstracte schilderijen bij Mondileder Soesterberg

16 juni 2020 om 15:20 Nieuws Deel je nieuws

Sylvain van Staveren   Sluis 1946          

Een zoektocht naar kleur, compositie en spanning.

Vanaf 15 juni tot 1 oktober 2020 exposeer ik mijn abstracte schilderijen bij Mondileder te Soesterberg.

In deze coronatijd kunt u gerust komen kijken daar de showroom van Mondileder 2200m2 groot is, dus is afstand houden van 1,50 meter makkelijk.

Mijn hier geëxposeerde werken zijn allen abstract in acryl en hebben geen titel.Door kijken en denken kunt u zelf uw verhaal maken.

Abstracte schilderijen zijn meestal door hun compositie van  meerdere kanten te beleven, daardoor kunt u het werk ook gedraaid ophangen.

Een deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Sluis (zld.) daar ben ik vanaf mijn jongste jaren al bezig geweest met schilderen, in de OP Art periode (1960-1965) heb ik mijn eerste doek (in deze stijl) verkocht. Door studie en drukke werkzaamheden hebben mijn penselen en paletmessen lange tijd aan de wilgen gehangen maar vanaf 1995 ben ik weer met veel inspiratie begonnen. Bij meerdere kunstschilders heb ik lessen gevolgd en ben na een periode figuratief weer overgestapt op abstract. Ook ben ik beïnvloed door kunstschilders als Robert Fortgens, Eugene Brands, Jan Cremer en Willem de Kooning.

Momenteel woon ik in Baarn, ben lid van het kunsthuis aldaar, en heb al menigmaal mijn werken geëxposeerd (groeps - en solo exposities, kunstmarkten) Ook neem ik deel aan de open atelierroute in Baarn, deze wordt om de twee jaar georganiseerd, de volgende editie vindt plaats in 2021.

Over mijn werk.

Het is mijn zoektocht naar kleur, compositie en spanning. Deze ingrediënten zijn nodig om een abstract schilderij te laten leven en doorleven. Elke dag is er dan weer iets nieuws te zien.

De zoektocht is een spannend proces. Het is heerlijk verf te mengen en zo te vormen dat er op het doek een feest of gevecht ontstaat tussen verschillende kleuren. Een fijn gevoel geeft het wanneer je merkt op de goede weg te zijn, door een toefje verf valt de compositie ineens helemaal in evenwicht.

Ik nodig u uit in deze mooie showroom van Mondileder in Soesterberg. De showroom van Mondileder is elke dag geopend! Voor openingstijden, www.mondileder.nl

 Mondileder, Amersfoortsestraat 76  3769AL Soesterberg.

Naast het werk wat u bij Mondileder ziet  werk ik ook in opdracht. Ik kom dan eerst bij u thuis om uw sfeer te proeven. Voor informatie, e-mail  van.staveren@staveren.net en www.sylvainvanstaveren.nl  of  tel  : 035 5421273/ 06 44788113                

abstract zonder titel.
abstract zonder titel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie