De dames Röell (l) en Smulders (r) deelden de bikkels uit.
De dames Röell (l) en Smulders (r) deelden de bikkels uit. Rotary Baarn - Soest

Bikkels voor zorgpersoneel

16 juni 2020 om 11:16 Maatschappelijk

BAARN De Rotary Baarn - Soest heeft de verwenactie voor de zorgverleners in Baarn en Lage Vuursche afgerond. Dat gebeurde in de tweede week van juni. Het zorgpersoneel van de verzorgings- en verpleeghuizen kreeg kokers met chocolade bikkels van bakkerij Veldhuizen.

In totaal 420 kokers met de zoete lekkernij werden door de dames Röell en Smulders van de Rotary Baarn - Soest bezorgd.

De verwenactie was een idee van Hellen Röell. Toen haar man, burgemeester Mark Röell, thuis vertelde over zijn bezoek aan verpleeghuis Elisabeth Park in Lage Vuursche en hoezeer hij onder de indruk was van de verhalen van het zorgpersoneel ontstond het idee dat personeel en hun gezinsleden gedurende een week op een maaltijd te trakteren om ze na hun dienst een 'makkelijk' avondje te bezorgen.

Het benodigde geld moest met een online bingo onder de leden van de serviceclub worden opgebracht. Hellen legde mede Rotarian Annemarie Smulders haar plan voor. Binnen twee weken hadden beide dames de organisatie rond. Hun actie sloeg aan

Restaurant Greenfield's aan de Amsterdamsestraatweg en Hogeveen mannenmode aan de Laanstraat promenade stelden de hoofdprijzen beschikbaar. Greenfield's was bereid de maaltijden te verzorgen. Ilse en Erik van Slooten waren direct enthousiast, werkten enthousiast mee.

De online bingo werd woensdag 27 mei gehouden onder leiding van het duo Smulders/Röell. Het gezelschapsspel werd een groot succes. In totaal werd met 110 kaarten gespeeld. Voor de winnaars waren mooie prijzen door sponsors beschikbaar gesteld.

Hoofdprijzen waren een diner voor twee af te halen bij Greenfield's en een cadeaucheque van Gert- Wilm Hogeveen. De bingo bracht 1.700 euro op.Meer dan het streefbedrag.

Van het extra geld werden de bikkels van Veldhuizen gekocht voor zorgmedewerkers van andere Baarnse ouderenzorginstellingen en werden in de tweede week van juni bezorgd. De gratis attentie werd bijzonder gewaardeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie