Nieuwe beheerders van Quatre Bras, blazen Baarnse kantoor Villa (1897) na jaren van leegstand weer leven in!

4 juni 2020 om 21:28 Nieuws Deel je nieuws

 


Al ruim 2 jaar lang stond het prachtige rijksmonument Quatre Bras leeg, het werd uiteindelijk een soort spookhuis…Lekkende goten, gras tot kniehoogte, rottende kozijnen, de statigheid die dit rijksmonument had was ver te zoeken.


Toch vielen wij als een blok voor dit unieke pand in het hart van Baarn, naast gemeentehuis en Pekingtuin. Echter moest er nog wel heel wat werk verricht worden. Afgelopen maanden is er veel gewerkt in en rondom het pand, zo is er een heg gepland, tuin is netjes gemaakt, pand is geverfd, zolder vernieuwd, keuken gebouwd, kortom het pand heeft de welverdiende aandacht gekregen waar het zo naar snakte.

Resultaat: een prachtig pand, helemaal klaar voor gebruik door de twee reisorganisatie Wens Business Events en Wens chalets, beide huisden voorheen op Brinkzicht 20 (arcade gebouw). Ondanks dat de branche op dit moment onder zware druk staat, kijken beide partijen vol vertrouwen naar de toekomst.

Samen een eigen kantoor is altijd een droom geweest, nu is dit werkelijkheid geworden.

liefdesbrief
Leuk om te vermelden is dat wij tijdens de verbouwing op zolder stuitte op een verborgen brief en sleutel uit 1948, om exact te zijn  14 september 1948. Helaas is het geen goed nieuws brief, aangezien een dame van stand haar relatie verbreekt omdat hij niet altijd even eerlijk blijkt te zijn “ ik stel jouw aanwezigheid niet langer op prijs” is de pijnlijke slotzin van de brief.
Het pand heeft  twee oorlogen meegemaakt, herinneringen zijn hier gemaakt, vele verhalen zijn hier verteld.

Dagelijks stoppen er mensen bij het pand om het goed te bekijken en zelfs om foto’s te maken. Tijdens onze vrijmibo (uiteraard op afstand) hebben wij in een half uur van 3 verschillende voorbijgangers de vraag gehad “goh wat leuk, wie zijn jullie? Wat doen jullie? Fijn dat het er weer mooi bij staat!”

Daarom vonden wij het tijd om pro-actief de krant te informeren, blijkbaar is dit pand niet alleen van ons maar voelen vele Baarnaars zich verbonden met dit unieke stukje Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie