Danser op schoolplein van de Aloysiusschool
Danser op schoolplein van de Aloysiusschool Ad Dekker

Opanka danst weer

3 juni 2020 om 21:49 Overig Deel je nieuws

Voor het eerst sinds bijna 3 maanden heeft de Baarnse volksdansvereniging Opanka weer een dansbijeenkomst gehad. Ongeveer 30 leden kwamen woensdag 3 juni bij elkaar op het schoolplein van de Aloysiusschool aan de Kerkstraat. Normaal wordt daar in de gymzaal gedanst, maar dat is in corona-tijd niet toegestaan. Buiten sporten mag echter wel voor volwassenen. En volksdansen is zeker ook een sport: heerlijk bewegen op muziek uit allerlei landen. Gemeente Baarn was op de hoogte met de dansen en met de regels die Opanka zich zelf opgelegd had.

Normaal wordt er in een gesloten kring gedanst, maar nu danste ieder voor zich met voldoende afstand tot de buurvrouw of -man. De kringt was daarom ook erg groot, maar gelukkig is er ruimte genoeg op het plein. De dansleider, Giel Herben, had een speciaal dansprogramma bedacht met allemaal bekende dansen. Dat sloeg goed aan bij de dansers.

Er wordt zonder tegenbericht en bij goed weer nog gedanst op de woensdagavond tot en met 1 juli aanstaande. Hoe het in september zal gaan met het nieuwe seizoen, is nog niet te voorspellen. In elk geval zijn er al enkele alternatieve plannen in voorbereiding. Meer informatie over Opanka is op het internet te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie