Rotary Baarn - Soest in actie

30 mei 2020 om 19:06 Overig

BAARN Toen burgemeester Mark Röell thuis vertelde over zijn bezoek aan verpleeghuis Elisabeth Park in Lage Vuursche en hoezeer hij onder de indruk was van de verhalen van de zorgverleners aldaar, kwam Hellen Röell op het idee namens de Rotary Baarn-Soest een verwenactie te organiseren. Om ze na hun dienst een ‘makkelijk’ avondje te bezorgen, wilde de Baarnse de zorgmedewerkers van het verpleeghuis in Lage Vuursche en hun gezinsleden op een maaltijd trakteren.

Martin Hoogendooorn

Het benodigde geld moest met een online bingo onder de leden van de serviceclub worden opgebracht. Hellen legde mede Rotarian Annemarie Smulders haar plan voor. Binnen twee weken hadden beide dames de organisatie rond en hadden restaurant Greenfield’s en Wim Hogeveen mannenmode een hoofdprijs beschikbaar gesteld.

Restaurant Greenfield’s tekent ook voor het bereiden van de maaltijden.
,,Ilse en Erik van Slooten van Greenfield’s reageerden meteen heel enthousiast op het idee. Zonder hen hadden we dit niet kunnen doen. Echt fantastisch dat zij in deze tijd, waarin de horeca het behoorlijk moeilijk heeft, bereid waren om de maaltijden tegen een zeer speciale prijs voor ons te verzorgen en ook nog eens één van de hoofdprijzen geheel belangeloos aan te bieden!”, laten Annemarie en Hellen weten.

,,In de coronatijd komen we tweewekelijks met elkaar in contact, ook via Zoom. Dit jaar zijn de sponsor geweest van zowel de optredens van het duo Kevin van den Berg/Manon Blaauw als van de Voedselbank. Een lokale actie hadden we niet gehouden. Het idee van Hellen paste prima in dat plaatje”, legt Annemarie uit.

Afgelopen woensdagavond werd de bingo gehouden. Onder leiding van het duo Smulders/Röell werd er gespeeld voor horizontale, diagonale en verticale rijtjes en twee maal voor een volle kaart. Voor de winnaars waren er mooie prijzen door sponsors beschikbaar gesteld, waaronder de twee hoofdprijzen: een diner voor twee af te halen bij Greenfield's en een cadeaucheque van Wim Hogeveen.

In totaal werd er met 110 kaarten gespeeld. De bingo bracht 1.700 euro op. Meer dan het streefbedrag. Van het extra geld worden attenties gekocht voor zorgmedewerkers van andere Baarnse ouderenzorginstellingen. De attenties worden daar in de tweede week van juni bezorgd.

Van 1 tot en met 7 juni brengen Rotarians onder aanvoering van Hellen en Annemarie de geconserveerde maaltijden naar Elisabeth Park, 146 maaltijden in totaal. De zorgmedewerkers en hun gezinsleden zullen zich de zorgvuldig samengestelde maaltijd hopelijk goed laten smaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie