Waterwelpen bij het bananenmeertje
Waterwelpen bij het bananenmeertje Fabiana Schaap

Waterscouting MKWJ gooit de trossen los: de opkomsten zijn weer begonnen!

18 mei 2020 om 15:38 Verenigingen Deel je nieuws

Op zaterdag 2 mei was het eindelijk zover: de Waterwelpen (7-11 jaar), Zeeverkenners (11-16 jaar) en Wilde Vaart (16-19 jaar) mochten weer starten met de opkomsten! Uiteraard ging hier de nodige voorbereiding aan vooraf: Zo is er een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat er aan de richtlijnen kan worden voldaan. Om anderhalve meter afstand te garanderen draaien de groepen bijvoorbeeld op andere tijden en locaties en zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de leden en leiding.

 

Als waterscoutingvereniging heeft de MKWJ de toegang tot een aantal zeilboten en kano’s. Normaal gesproken zitten er ongeveer vier tot zes leden in een zeilboot en 2 tot 4 in een kano. Uiteraard is dat de komende tijd niet mogelijk omdat er dan onvoldoende afstand kan worden bewaard. Het is daarom een flinke puzzel geweest om uit te zoeken hoe de jeugdleden toch verantwoord kunnen zeilen en kanoën. Gelukkig kan er onder de juiste omstandigheden ook met twee mensen aan boord worden gezeild en gekanood, terwijl daarbij anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Zo kan er toch worden genoten van het prachtige weer en de harde wind! Als dat even niet lukt zijn er ook een hele hoop spellen die op het land kunnen worden gespeeld.

 

De leden zijn in ieder geval erg blij dat ze elkaar weer kunnen zien. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de periode daarvoor geen contact met elkaar hebben gehad: creatief als scouting is, heeft de leiding ervoor gezorgd dat de opkomsten online zijn voorgezet. Zo hebben de leden een online speurtocht gedaan door het clubgebouw aan de Dillenburglaan en moesten er verschillende uitdagende opdrachten worden voltooid: probeer maar eens op safari te gaan in je tuin, compleet met opblaaskrokodil en wilde dieren. Onze leden kunnen het! Daarnaast was er ook een overkoepelend spel waar alle leden aan mee konden doen: een heuse competitie met veel leuke challenges. Deze eindigde met de Stam (18-21 jaar) als winnaar!

 

Het is nog niet bekend of de leden van de MKWJ wel of niet op zomerkamp kunnen gaan dit jaar. Dit horen ze begin juni.  De zomerkampen zijn het hoogtepunt van het jaar, dus doen de vrijwilligers van de MKWJ ontzettend hard hun best om deze op een verantwoorde manier door te laten gaan! Mocht het toch niet lukken, dan wordt er gedacht aan een mooi alternatief op de eigen locaties. Zo kan er bijvoorbeeld worden doorgegaan met varen tijdens de periode die normaal gebruikt wordt als zomerstop. Kortom: we roeien met de riemen die we hebben, en dat gaat goed!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie