Afbeelding

Inzamelingsactie voor VoedselBank door armoederegisseurs Welzijn Baarn

19 mei 2020 om 07:26 Corona

BAARN Corona raakt iedereen, dat merken de armoederegisseurs in Baarn zeker. Meer aanvragen, meer mensen die hulp nodig hebben. Er is een toename van 10% aan aanvragen in onze regio. Meer mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Dit heeft tot gevolg dat de Voedselbank Gooi en Omstreken het steeds lastiger krijgt. Een tekort aan veel levensmiddelen en zij kunnen niet aan alle vraag voldoen. Omdat de Voedselbank afhankelijk is van giften en geen subsidie krijgt, schieten de armoederegisseurs van Welzijn Baarn te hulp.

De actie #SamenSterk voor de #Voedselbank is een actieprogramma waarin Welzijn Baarn een beroep doet op alle inwoners van Baarn om het te kort aan producten aan te vullen en in te zamelen.

Ze vragen de inwoners om één of meerdere producten langs te brengen bij Welzijn Baarn op donderdag 28 mei tussen 17.00 en 20.00 uur. Voor Welzijn Baarn in de Oranjestraat zetten zij kratten klaar waarin de producten verzameld worden.

Uiteraard houden zij zich strikt aan de RIVM richtlijnen. En is er 1,5 meter afstand tussen de kratten, vrijwilligers en inwoners. En stellen zij vrijwilligers aan om deze richtlijnen in de gaten te houden.

Rotaryclub Soestdijk heeft aangeboden om te assisteren bij de inname van de producten.

Welke producten zijn er nodig? Het gaat om houdbare levensmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan:

Koffie/thee

Suiker

Zonnebloemolie

Rijst/pasta

Aardappelpuree

Vis-/vleesconserven

Instantsoep

Maaltijdmix/pastasaus

Toiletartikelen zoals wc papier, shampoo, douchegel, tandpasta etcetera.

Rotaryclub Soestdijk, Welzijn Baarn en de Voedselbank zijn u enorm dankbaar.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie