Anna van der Meer neemt de ‘wij-missen-u-box’ in ontvangst.
Anna van der Meer neemt de ‘wij-missen-u-box’ in ontvangst. Theater de Speeldoos

Theater de Speeldoos verrast bezoekers thuis

16 mei 2020 om 07:21 Podiumkunsten

BAARN De graag gewilde herfst- en lenteboxen die normaal gesproken te winnen zijn tijdens een filmavondje in november en april worden nu door het theater naar het publiek toe gebracht. Theaterdirecteur Tom van der Poel: ,,Kan het publiek niet naar ons toekomen, dan komen wij graag naar ons publiek toe.”

Voor de maand april stond de lentebox al klaar maar het filmseizoen werd abrupt afgebroken door het coronavirus. De herfst- en lentebox vormen onderdeel van een campagne van het theater die al twee keer eerder succesvol in de herfst en een keer in de lente is gehouden. Tijdens een filmavond maakt het publiek kans op deze box. In deze box worden dan na afloop van de film twee drankjes naar keuze en een portie nootjes geserveerd. De ervaring leert dat deze box veelvuldig wordt aangevraagd wanneer de campagne loopt.

Dit jaar in april is er vanwege corona geen enkele film meer gedraaid en konden de lenteboxen niet worden uitgereikt. Wat is dan een beter idee dan de boxen met daarin een hapje en een drankje bij de mensen thuis te gaan brengen? Via loting onder het theaterpubliek in Baarn zijn er een aantal bezoekers naar voren gekomen. Zij ontvingen de gevulde box - voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘wij-missen-u-box’ - thuis aan de voordeur uit handen van horecamedewerkers Yvonne Pronk en Barry Toes. Het uitreiken ging uiteraard volledig ‘corona-proof’ op 1,5 meter afstand en met inachtneming van alle hygiëneregels.

Met deze campagne denkt Theater de Speeldoos een aantal van haar gasten een leuke verrassing te hebben bezorgd en misschien wel een hart onder de riem te hebben gestoken. En wie weet wordt er wel genoten van het hapje en drankje onder het bekijken van het Online Podium op de website van het theater. Uiteraard hoopt Theater de Speeldoos haar gasten weer te kunnen ontvangen zodra dit weer mogelijk is want een theater zonder publiek is wel erg stil …

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie