Afbeelding
Longfonds

Collecteweek Longfonds

13 mei 2020 om 14:10 Maatschappelijk

BAARN Deze week, tot en met 16 mei, is de collecte van het Longfonds. Dit jaar gaan ze vanwege het coronavirus niet langs de deuren, maar collecteren we online. Met de opbrengst maken we doorslaggevend longonderzoek mogelijk. Dat is nu meer dan ooit nodig.

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Babette van Daal is één van de online collectanten. Toen ze 30 jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer vrij ademen! Voor alle mensen met een longziekte heeft ze een droom: “Ik hoop dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.”

Help ook mee! Geef aan de online collectant, scan de QR code of ga naar longfonds.nl

Scan de QR code met de camera van uw telefoon of met uw mobiel bankieren-app en kies zelf het bedrag.

Alvast bedankt voor uw gift, namens 1,2 miljoen mensen met een longziekte.

Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie