Afbeelding
Bibliotheek Eemland

Alle vestigingen Bibliotheek Eemland woensdag weer aangepast open

12 mei 2020 om 10:30 Corona Coronavirus

BAARN Dankzij de versoepelde coronamaatregelen mochten naast kappers en basisscholen ook bibliotheken maandag hun deuren weer openen. De eerste vestigingen openden maandagochtend met beperkte dienstverlening. Vanaf woensdag 13 mei zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland weer geopend. ,,Wel met aangepaste openingstijden en een aantal spelregels."

,,We zijn erg blij dat we gedeeltelijk weer open kunnen", zegt interim-directeur van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). ,,We hopen snel te kunnen opschalen en daarvoor zijn we nog voorbereidingshandelingen aan het treffen. Het kost logistiek gezien wat werk om mensen op korte tijd in te roosteren en alle vestigingen klaar te maken zodat een bezoek veilig is."

De vestigingen zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur (met uitzondering van de bibliotheek Achterveld). Leden zijn welkom om materialen te lenen en terug te brengen. Materialen kunnen worden ingeleverd in de brievenbus bij de vestiging. Materialen reserveren via de website wordt aanbevolen. 

,,Wij volgen nauwkeurig de adviezen van het RIVM op. Dat betekent dat wij de materialen 72 uur in quarantaine houden. Daardoor kan het zijn dat het klaarzetten van uw reservering iets langer duurt dan u normaal van ons gewend bent. Omdat er nog geen transport tussen de verschillende vestigingen mogelijk is, vragen wij u om alleen materialen te reserveren die aanwezig zijn in de vestiging waar u de boeken op wilt halen", schrijft Bibliotheek Eemland.

,,Voor ieders gezondheid en veiligheid is het (nog) niet mogelijk om in de vestigingen kranten of tijdschriften te lezen, te werken of te studeren en te printen of te scannen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie