Afbeelding
Baarnsche Courant

Onrust over bomenkap in Baarn

6 mei 2020 om 14:31 Politiek

BAARN De kap van enkele enorme bomen op markante plaatsen in Baarn leidt tot onrust onder de burgers. Ook de politiek is bezorgd en wil uitleg van verantwoordelijk wethouder Jannelies Vissers.

D66, VoorBaarn en GroenLinks hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Ze constateren ’met grote ontsteltenis’ dat er ’prachtige, bloeiende en zeer beeldbepalende bomen’ zijn gekapt op diverse plekken in Baarn. De partijen betreuren het dat er geen ’actieve communicatie’ heeft plaatsgevonden met omwonenden.

De partijen vinden het gek dat nu pas wordt gekapt, in het broedseizoen, terwijl de gebreken aan de gekapte bomen al vorig jaar aan het licht zijn gekomen en de kapvergunning al in januari is verleend.

GroenLinks, VoorBaarn en D66 willen dat de Baarnse burger beter wordt voorgelicht over de kap. De massale bomenkap is in één verzamel-kapvergunning verleend, wat de duidelijkheid niet ten goede is gekomen. Ook willen de partijen weten of er in het geval van beeldbepalende bomen een second opinion over de staat van de boom is geweest. Ook willen de gemeenteraadsleden details weten over de herplant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie