De jonge buitensporters leefden zich uit bij de herstart van de trainingen, zoals hier bij voetbalvereniging TOV.
De jonge buitensporters leefden zich uit bij de herstart van de trainingen, zoals hier bij voetbalvereniging TOV. Hans Veltmeijer

De jeugd sport er weer op los

3 mei 2020 om 17:28 Corona

BAARN De bal rolt weer, de tennisrackets snijden door de lucht en de jonge watersporters trekken sinds vorige week hun roeispanen weer door de Eem. De jeugd mag weer buiten sporten van het kabinet en maakt daar in Baarn volop gebruik van.

Hans Veltmeijer

De gemeente Baarn volgt de richtlijnen voor de versoepeling vanuit Den Haag, maar heeft daarop wel enkele kleine wijzigingen gemaakt. Zo mag er alleen op reguliere trainingstijden worden gesport (dus geen voetbal op zaterdag) en zijn jonge niet-leden daar niet welkom. Terwijl premier Rutte juist had opgeroepen om ze wel toe te laten. 

,,Wij zagen dat verenigingen op sociale media opriepen om toch vooral te komen", licht een woordvoerder van de gemeente toe. ,,Maar wij zijn een beetje bevreesd voor een te grote toeloop. Stapje voor stapje doen we het daarom." 

Bestuurslid Martijn Geurts van TOV zegt het wel jammer te vinden dat niet-leden voorlopig niet mee mogen doen met de trainingen van de club. ,,Dat zou nu juist heel leuk en zinvol zijn voor kinderen die daar behoefte aan hebben, we zouden daar graag aan meewerken."

De sportverenigingen bleken goed voorbereid op de herstart in aangepaste vorm en houden zich volgens de gemeente ook netjes aan de regels qua afstand en hygiëne. ,,We hebben een rondje langs de clubs gedaan en het gaat tot nu toe heel goed. De verenigingen hebben ook allemaal protocollen en we zien dat ze zich goed aan de richtlijnen van het RIVM houden."

Lees meer in Baarnsche Courant van maandag 4 mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie